Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2018,
12.47

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

UEFA

Torek, 13. 11. 2018, 12.47

5 let, 5 mesecev

Uefa napoveduje morebitne nove preglede primerov finančnega ''fair playa''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Nyon Uefa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) napoveduje, da bo vnovič pregledala posamezne primere finančnega ''fair playa'', če bo v posameznih primerih prišla do novih pomembnih spoznanj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Če bomo dobili nove informacije, ki so pomembne za oceno, bo Uefa te podatke uporabila in preverila številke, ki jih je dobila pred tem. Vsekakor bomo pozvali tudi klube, naj pojasnijo ozadje," so v ponedeljek zvečer zapisali na Uefi in dodali, da bodo uvedli nove preglede številk, če bodo nove informacije kazale na zlorabo.

Uefa se v svoji izjavi za javnost ni neposredno dotaknila Paris St. Germaina in Manchester Cityja, ki veljata za sporna primera v okviru finančnega ''fair playa''. Pri Uefi poudarjajo, da je finančni ''fair play'' univerzalen in zavezujoč za vse klube, ki zahtevajo licenco za nastop na mednarodnih tekmovanjih.

Gianni Infantino | Foto: Reuters Foto: Reuters "Arabske milijarde evrov" za okrepitve

Nazadnje je časnik Der Spiegel, ki se je skliceval na podatke Football Leaksa, poročal, da se je nekdanji generalni sekretar Uefe in zdajšnji predsednik mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino pogovarjal in dogovarjal z obema kluboma o izpolnjevanju pogojev, saj naj bi ti dobili "arabske milijarde evrov" za okrepitve. A Infantino je vsakršno nepravilnost že zanikal in poudaril, da je šlo za dogovore v okviru veljavnih predpisov.

Uefa želi s finančnim ''fair playjem'' povečati izenačeno konkurenco na evropskih tekmovanjih. Klubi tako ne smejo več zapravljati neomejenih vsot za okrepitve pa tudi sponzorska sredstva morajo ostati "v okviru zneskov, ki so običajni za nogometni trg". Osnovni cilj je predvsem ta, da se posameznim klubom prepreči, da bi s pomočjo mecenov zapravljali neomejene vsote na nogometnem trgu.

Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin: Evropska superliga bi škodila svetovnemu nogometu, bila bi dolgočasna
Gianni Infantino
Sportal Fifa želi uvesti novost, ki ji ostro nasprotuje Čeferin
Ne spreglejte