Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2008,
18.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 13. 9. 2008, 18.41

8 let, 5 mesecev

Tudi Koper brez točk iz Lendave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nafta je v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije v Lendavi premagala Koper z 2:0 (0:0).

Reprezentančni premor je nogometašem Nafte koristil za urejanje misli po porazu proti Interblocku, Kopru pa niti "prosti dnevi" niso pomagali k dvigu forme. Lendavčani so namreč do pete zmage prišli celo številčno oslabljeni, saj so večino tekme igrali brez Jankovića, dvoboj pa končali še brez Ošlaja. Prekmurci, ki doma še niso prejeli gola, so se tako spet (vsaj začasno) vrnili na vrh prvenstvene lestvice, medtem ko so Koprčani zdrsnili še stopničko nižje - na neslavno zadnje mesto.

Luk namesto Kuzme

Trener Nafte Damir Rob je presenetil z začetno enajsterico, saj je v vratih Luk zamenjal Kuzmo, mladi Vinko pa je dobil prednost v napadu pred Adilovićem in Sebökom. Prav Vinko pa je v deveti minuti po lepi podaji Jankovića z desetih metrov poslal žogo čez okvir gostujočih vrat in zapravil največjo priložnost Nafte v prvem polčasu. Srečanje je nato krenilo v drugačno smer, saj je sodnik Tošeski v dobrih dveh minutah pokazal rumena kartona Jankoviću, ki je tako moral predčasno z igrišča.

Številčno močnejši gosti so prevzeli pobudo in v 19. minuti je Vitagliano zadel zunanji del mreže, nato pa je dvakrat domače rešil vratar Luk. V 23. minuti je bil pred Naftinim vratarjem Amusan, Luk je zapustil vrata in rešil kočljiv položaj. Lepo priložnost za kanarčke pa je v 30. minuti zapravil Djukič, potem ko so gosti izigrali domačo obrambo, Luk pa je s hrabrim posredovanjem mrežo ohranil nedotaknjeno.

Kljub dvema manj do zmage

Tretja minuta nadaljevanja je dvignila gledalce na noge. Caban je na desni strani zavrtel gostujočo obrambo, njegovo lepo podajo v sredino je prestregel Vassiljev in s pravo "bombo" poslal žogo s 15 metrov pod prečko. Nafta bi lahko v 53. minuti odločila tekmo. V hitrem protinapadu je Mujakovič lepo podal do Lo Duce, ta pa se ni najbolje znašel, tako da je Hasić žogo ujel. Kazen je bila zelo blizu. Sedem minut pozneje sta bila akterja gostujoče akcije rezervista Bordon in Ipavec, slednji pa je z 12 metrov zadel prečko domačih vrat.

Po izjemni akciji domačih je bilo v 74. minuti 2:0. V glavni vlogi sta bila Čeh in Mujakovič, Gerenčer pa je zadel levi spodnji kot z roba kazenskega prostora. Zmage ni mogla preprečiti niti izključitev stebra Naftine obrambe Ošlaja, ki si je v 86. minuti prislužil drugi rumeni karton. Gosti so namreč imeli le še eno priložnost, tri minute pred koncem je Luk obranil strel Vilerju.

Ne spreglejte