Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
7.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 7.05

8 let

Tudi brez Vučkića, Krhina in Strune samozavestni po zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mlada slovenska reprezentanca (U-21) se že nekaj dni pripravlja na naslednji kvalifikacijski tekmi za Euro. Tudi brez nekaterih ključnih nogometašev je četa Tomaža Kavčiča samozavestna.

Reprezentanti so del tedenskih priprav, skupno pet treningov, opravili v Mariboru. Selektor Tomaž Kavčič je zadovoljen z delom, ki so ga opravili, novinca iz Mure 05, Matic Maruško in Damjan Bohar sta se odlično ujela v novem okolju. "Novinca sta se dobro vklopila v sistem dela. Želel bi si tudi, da se fantje, ki so poškodovani, čim prej vrnejo," se je na Reneja Krhina, Harisa Vučkića, Aljaža Struno, Martina Mileca, Nejca Mevljo, Matica Finka in še zadnjega poškodovanega Mateja Rapnik spomnil selektor in dodal. "Kljub številnim odsotnim igralcem ne bomo jokali in stokali. S tem se je potrebno sprijazniti in storiti vse, da bi našli primerna nadomestila," sporoča selektor.

Ne glede na to, da je izbrana vrsta tudi na tem zboru zdesetkana, so fantje prepričani, da bodo petkov dvoboj v Lendavi in torkovega na Ptuju opravili, kot se za njih spodobi. Do začetka dodatnih kvalifikacij so namreč ostale le še štiri tekme. V nadaljevanje kvalifikacij se prebijejo le zmagovalci skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Slovenija je po šestih tekmah na prvem mestu s 13. točkami.

Prva tekma mlade izbrane vrste bo v petek, 1. Junija, ob 19. uri v Lendavi z Malto. Štiri dni kasneje, v torek 4. junija on 17.30, pa se bodo slovenski reprezentanti na Ptuju srečali še s Finci, ki so jih edini doslej v kvalifikacijah premagali. "Želja so nove tri točke. A so tekme, kjer vsi pričakujejo lahko zmago, navadno najtežje," odgovarja bočni branilec Boban Jovič. Slovenija je na prvi tekmi Malto premagala s 4:1. "Če bomo pravi in bomo upoštevali vsa navodila, ne bi smelo biti težav," dodaja član Olimpije.

Kapetan izbrane vrste, Rajko Rep, ki je kot posojen v pravkar končani sezoni igral za Muro 05, pa je dejal: "Prekmurje živi za nogomet. Prepričan sem, da bo veliko navijačev prišlo in nas spodbujalo. Želimo si zmag, z njihovo pomočjo bomo novo iskali že jutri," je sporočil Rep.

Nekaj skrbi selektorju povzroča tudi zdravstveno stanje novopečenega članskega reprezentanta Kevina Kampla, ki je bil v bolnici, a se je medtem že pridružil soigralcem na treningu.

Ne spreglejte