Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 12. 2013,
22.12

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uwe Rösler

Četrtek, 12. 12. 2013, 22.12

4 leta, 2 meseca

Trener Wigana: Sodnik nam je ukradel sanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Če bi sodnik opravil svoje delo, bi se zdaj veselili napredovanja,'' je po porazu v Mariboru dejal trener Wigana Uwe Rösler.

Simon Marciniak je tisti, ki je Wiganu ukradel sanje o evropski pomladi, je prepričan novopečeni trener Wigana. Poljski sodnik ga je razjezil z enajstmetrovko v korist Maribora in rdečim kartonom za irskega vezista Chrisa McCanna. ''Zelo sem zadovoljen s tem, kako smo igrali. Ponosen sem na svoje igralce. Gledali smo enosmerni promet. Zmagala je slabša ekipa. Zdaj ko sem izvedel, da je Rubin Kazan premagal Zulte-Waregem, sem še toliko bolj jezen. Res sem besen, saj je sodnik močno vplival na potek tekme,'' je na novinarski konferenci bentil Uwe Rösler, ki ni premogel toliko športne manire, da bi čestital Mariboru ob velikem uspehu.

Sodnika je neprestano vlačil po zobeh

''Neverjetno je, kakšno enajstmetrovko v korist Maribora je dosodil danes katastrofalno slabi sodnik. Žoga se je odbila in z metra oddaljenosti v roko zadela McCana. To ni bila enajstmetrovka. Če je že bila, pa sodnik, ki je očitno zelo neizkušen, ne bi smel pokazati drugega rumenega kartona. Odločil je zmagovalca. Če ne bi prejeli rdečega kartona, Maribor nikoli ne bi zmagal,'' je nadaljeval Nemec na klopi angleškega drugoligaša, ki je doživel novega v nizu porazov. ''Že po nekaj minutah tekme, ko nam je sodnik pokazal dva rumena kartona, nisem imel dobrega občutka. Čutil sem, da bi nas lahko stal napredovanje. Prav to se je pozneje tudi zgodilo. Poljak nam je ukradel sanje!'' je za konec še povedal izkušeni trener, ki je govoril tekoče angleško z otoškim naglasom.

Po debiju v Evropi še lokalni derbi

Že konec tedna bo imel lepo priložnost, da pozabi na grenko mariborsko izkušnjo. V prvenstvenem obračunu bo namreč z Wiganom gostil Bolton, kar je veliki lokalni derbi. Z morebitno zmago bi bil četrtkov boleč poraz verjetno hitro pozabljen. Pa čeprav je imel Wigan v Ljudskem vrtu res lepo priložnost, da v krstni evropski sezoni v bogati zgodovini kluba naredi velik korak.

Ne spreglejte