Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 12. 2013,
16.01

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Uwe Rösler NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 12. 12. 2013, 16.01

4 leta, 2 meseca

Wigan pripravil darilo za Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav ima Wigan še možnosti, da si zagotovi napredovanje v ligi Europa, novi trener Uwe Rösler meni, da je pomembnejši nedeljski ligaški spopad z Boltonom. Bo Maribor to znal izkoristiti?

Wigan je izgubil zadnjih pet dvobojev. Štiri v angleškem championshipu, enega v evropski ligi. Ceno je z odhodom plačal trener Owen Coyle, ki ga je nasledil 45-letni Nemec Uwe Rösler. Prvi cilj nekdanjega vzhodnonemškega reprezentanta, ki je ljubezen z angleškim nogometom uradno naznanil leta 1994, ko je prestopil k Manchester Cityju, je prekinitev rezultatske krize v prvenstvu. Wigan želi na lestvici usmeriti proti zgornji polovici. V nedeljo ga čaka prestižni spopad z Boltonom, ki ga Rösler doživlja z ogromno dozo pomembnosti. Pripisuje mu celo večjo pomembnost od današnjega dvoboja v Ljudskem vrtu, kar bi lahko bila voda na mlin slovenskemu prvaku, ki še upa, da bi ga lahko zmaga nad Otočani ob pomoči ruskega Rubina popeljala med 32 najboljših. "Ko izgubiš pet tekem zapored, je tvoja prva skrb, da začneš zmagovati. V nedeljo nas čaka izjemen dvoboj. Bolton ne igra med tednom, mi pa ne bomo imeli na voljo veliko časa za povrnitev moči. Z igralci, ki se vračajo po poškodbah, ne smemo preveč tvegati," meni Nemec, ki v Ljudskem vrtu ne bo računal na dva pomembna člena v vrstah Laticsov. Ne bo napadalca Granta Holta in branilca Ivana Ramisa, kar je svojevrstno darilo Mariborčanom za 53. rojstni dan.

Rösler: Nikoli ne veš, kdaj bo Wigan spet v Evropi

Vseeno pa novopečeni trener Wigana ostaja prepričan, da bo oslabljena zasedba kos tekmovalnemu izzivu v Mariboru. "To dolgujemo sami sebi in navijačem, ki so prispeli v Slovenijo. Nikoli ne veš, kdaj bo Wigan spet zaigral v Evropi, zato moramo zgrabiti priložnost," se vendarle nadeja evropskega napredovanja.

Tekma v Ljudskem vrtu se bo začela ob 19. uri, prireditelj pa je pripravil prijetno presenečenje za gledalce. Pričakal jih bo kos velikanske torte, dolge kar 12 metrov. Sladka zabava se bo začela ob 17.30, ko bodo zbrani na torti velikanki upihnili 53 rojstnodnevnih svečk in slovenskemu prvaku zaželeli še veliko nogometnih uspehov. Morda prvega dočakajo zelo kmalu, saj so izbranci Anteja Šimundže v igri za zgodovinski preboj v 1/16 finala lige Europa. To bi bilo sploh prvič, da bi si slovenski predstavnik v Evropi zagotovil igranje tudi v spomladanskem času.

Ne spreglejte