Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
1. 7. 2018,
17.23

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

Natisni članek

Amine Harit FIFA SP 2018

Nedelja, 1. 7. 2018, 17.23

5 let, 9 mesecev

Amine Harit v prometni nesreči ubil pešca

Tragedija mladega Maročana, ki je zablestel na SP

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38
Amine Harit | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nogometaš Schalkeja in maroške reprezentance Amine Harit, ki je nase opozoril tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, je v Marakešu z avtom zbil pešca in ga ubil. Za zdaj še ni jasno, kaj natanko se je zgodilo. Po incidentu so se javili tudi iz vrst nemškega prvoligaša.

Amine Harit je v Marakešu, kjer po prihodu s svetovnega prvenstva preživlja počitnice, z avtomobilom zbil 28-letnega pešca, ki je umrl zaradi poškodb. Nesreča naj bi se zgodila, ko je pešec prečkal zelo prometno cesto, okoliščine prometne nesreče pa za zdaj še niso povsem pojasnjene.

Policija zanikala informacije, da je bil za volanom njegov 14-letni brat

Zgodila se je v petek zvečer, sprva pa so po spletu zaokrožile različne informacije. Nekateri so pisali tudi o tem, da je bil za volanom avtomobila komaj 14-letni nogometašev mlajši brat, ki naj bi pošteno prekoračil dovoljeno hitrost, medtem ko naj bi mladi zvezdnik Schalkeja sedel na sovoznikovem sedežu.

Takšne trditve so pri policiji v Marakešu že zavrli in sporočili, da je bil za volanom nedvomno Harit, ki so ga po prvem zaslišanju že izpustili s policijske postaje. Haritu naj bi začasno zasegli potni list, tako da ne more oditi iz države, znova pa naj bi ga zaslišali v ponedeljek.

Javili so se tudi pri Schalkeju

Medtem so se javili tudi pri Schalkeju. "V klubu smo stopili v stik z nogometašem, ki je v šoku. Opisal je okoliščine grozljive nesreče in dejal, da je ni mogel preprečiti. Trenutno je v Maroku v družbi svojih najbližjih. Tragičen dogodek globoko obžalujemo," so med drugim zapisali pri Schalkeju v izjavi za javnost, ki so jo objavili na uradni klubski spletni strani.

V Nemčiji je v majici Schalkeja zablestel že v debitantski sezoni. | Foto: Getty Images V Nemčiji je v majici Schalkeja zablestel že v debitantski sezoni. Foto: Getty Images

V Nemčiji je takoj zablestel, v Rusiji je bil igralec tekme

Harit, v Franciji rojen maroški reprezentant, je v Schalke pred letom dni iz Nantesa prišel za osem milijonov evrov in že v prvi sezoni navdušil. Na 31 tekmah je ta vezist dosegel tri gole, prispeval pa tudi sedem asistenc in bil eden izmed najboljših posameznikov Schalkeja, ki je bil ob koncu sezone nemški podprvak.

Igral je tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer so Maročani v skupini B osvojili eno točko in se predčasno poslovili s turnirja. Na prvi tekmi, pri porazu proti Iranu z 0:1, je bil izbran celo za najboljšega posameznika tekme, pa čeprav je njegova reprezentanca izgubila.

Maroko, Iran
Sportal Avtogol Bouhaddouza razveselil Irance
Ne spreglejte