Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Anglija

Petek, 5. 9. 2014, 14.26

8 let

Točka je bila na dosegu roke, a so Angleži le osvojili Stožice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se je slovenska nogometna reprezentanca v Stožicah zelo dobro postavila po robu Angležem, so ti vseeno s 3:2 dobili kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo.

Angleška nogometna reprezentanca se je še utrdila v vodstvu skupine E v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Slovenija je tretja. Ekipa Roya Hodgsona je v Stožicah slavila s 3:2 z dvema zadetkoma arsenalovca Jacka Wilsherja - še posebej lep je bil drugi z okrog 25 metrov - in zmagovitim Wayna Rooneyja.

Potem ko so Slovenci v prvem polčasu prišli v vodstvo prek Milivoja Novakovića, so nekdanji svetovni prvaki napravili preobrat. Šest minut pred koncem je rezervist Nejc Pečnik z glavo izenačil, a je le kratko zatem Rooney, ki je prej zapravil serijo lepih priložnosti, kronal angleško premoč. Slovenija tako ostaja pri devetih točkah, Anglija jih ima dvakrat toliko. Estonija je premagala San Marino.

Del tekme je s slovenskega vidika zelo dobro kazalo na tekmi med Litvo in Švico, saj so domačini povedli, a so Švicarji nato demonstrirali svojo kakovost, slavili z 2:1 in so sami na drugem mestu skupine E.

Remi v Splitu, Ronaldo in Lewandowski po trikrat v polno

Prvo- in drugouvrščena ekipa skupine H sta odigrali derbi na zaradi kazni praznem splitskem Poljudu. V oba zadetka je bil vpleten Mario Mandžukić. Najprej je hrvaški as zapravil 11-metrovko oziroma mu jo je Gigi Buffon, ki se je kasneje poškodoval, obranil. Nato je zvezdnik Atletica zadel iz protinapada. Vmes so Italijani dosegli zadetek, a so sodniki signalizirali prepovedani položaj. Še v prvem polčasu pa je padel končni izid. Da, spet je imel prste vmes Mandžukić. Zaradi igranja z roko je Antonio Candreva izvajal 11-metrovko in jo tudi pretvoril v gol. Hrvaška tako ostaja na vrhu skupine, Italija za njo zaostaja za točko.

V soboto je Portugalska s hat-trickom Cristiana Ronalda premagala Armenijo, ki je sicer zatresla mrežo dvakrat. Poljaki so se, tudi s tremi goli Roberta Lewandowskega, znesli nad Gruzijo. Poljski napadalec je hat-trick dogegel ob koncu srečanja, saj je zadel v 89. minuti in še dvakrat v sodnikovem podaljšku. Tri gole je dosegel v treh minutah in 59 sekundah. Hitrejši od njega je bil le Turek Arif Erdem, ki je hat-trick dosegel v treh minutah v tekmi proti Severni Irski leta 1999. Irska in Škotska sta remizirali, medtem, ko je Madžarska ugnala Finsko. Ferski otoki, so tako kot na gostovanju, tokrat doma presenetili Grke.

Ne spreglejte