Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2019,
17.57

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

John Terry Frank Lampard Derby County Aston Villa

Ponedeljek, 27. 5. 2019, 17.57

4 leta, 11 mesecev

Boj za uvrstitev v premier ligo

Terryju obračun z Lampardom: Aston Villa znova med premierligaši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Aston Villa | Aston Villa po bo treh letih spet zaigrala v premier ligi. | Foto Reuters

Aston Villa po bo treh letih spet zaigrala v premier ligi.

Foto: Reuters

Nogometaši Aston Ville se po treh letih vračajo v premier ligo. V odločilni tekmi kvalifikacij za preboj v elitno angleško prvenstvo so nogometaši iz Birminghama na Wembleyju z 2:1 ugnali Derby County, ki ga vodi nekdanji nogometaš Chelseaja Frank Lampard. Vlogo pomočnika trenerja pri Aston Villi opravlja Lampardov nekdanji soigralec John Terry. Klub, ki ga vodi Dean Smith, je z uvrstitvijo med elito zaslužil približno 200 milijonov evrov.

Tako Aston Villa kot Derby County sta do finala prehodila težko pot. V polfinalu proti WBA oziroma Leedsu sta preživljala pravo dramo, na koncu pa sta oba kluba le uspela priti do odločilnega srečanja na Wembleyju. Za zmago Aston Ville sta zadela Anwar El Ghazi v 44. in John McGinn v 59. minuti. Za Derby je v 81. minuti zadel Martyn Waghorn, v zadnjih minutah pa nogometaši iz Derbyja niso več našli poti do gola nasprotnikov.

John Terry je dobil obračun z nekdanjim soigralcem in prijateljem Frankom Lampardom. | Foto: Reuters John Terry je dobil obračun z nekdanjim soigralcem in prijateljem Frankom Lampardom. Foto: Reuters

Nogometaši Aston Ville, ki so lani v finalu kvalifikacij morali priznati premoč Fulhamu, se po treh letih tako vračajo v premier ligo, že pred tem so si napredovanje priigrali nogometaši Norwicha in Sheffield Uniteda. Iz premier lige so izpadli Cardiff, Fulham in Huddersfield.

V prihodnji sezoni bo Villa 106. igrala v najvišjem razredu angleškega nogometa, več nastopov od evropskega prvaka iz leta 1982 ima le Everton, ki je 116-krat igral v najboljši angleški ligi.

Vsako sezono se dve najboljši ekipi championshipa samodejno uvrstita v premier ligo. Ekipe, ki redni del prvenstva končajo na mestih od 3. do 6., se uvrstijo v kvalifikacije, zmagovalec pa se uvrsti v elitno angleško ligo. Trije najslabši klubi v premier ligi se preselijo v championship.

Preberite še:

Leeds United
Sportal Lastniki PSG napovedali nakup angleškega drugoligaša
Sportal Navijači Interja razglasili Slovenca za svetega, soigralec ga je poljubil #video
Ne spreglejte