Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 11. 2015,
13.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik NK Maribor NK Maribor Nemanja Mitrović

Četrtek, 19. 11. 2015, 13.24

7 let, 12 mesecev

Tega niso pričakovali niti največji optimisti (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vročica pred večnim derbijem narašča. Olimpija sporoča, da je za sobotni obračun z Mariborom prodanih več kot deset tisoč vstopnic, Marijanu Pušniku pa se smeji, saj ima na voljo skoraj vse adute.

Tako obiskanega srečanja, ki je štel za prvoligaške točke, v Ljubljani ni bilo že dolgo časa. Če se bodo uresničile napovedi in kupcev vstopnic od obiska Stožic ne bo odvrnilo slabše vreme, bodo tribune največjega slovenskega nogometnega objekta polne skoraj do zadnjega kotička. Nekaj tisoč sedežev bo praznih, ker bo tam potekala tako imenovana tampon cona, s katero organizirane navijaške skupine ločijo z drugim delom občinstva. V prodaji je skoraj 14 tisoč vstopnic, v sredo zvečer jih je bilo prodanih že več kot 10 tisoč.

Pušnik pozval Green Dragons in Viole k športnemu navijanju

Trener Olimpije Marijan Pušnik je najbolj vesel odličnega zanimanja za ogled srečanja. ''Na razpolago je le še malo kart. Na začetku sezone sem dejal, da si želim polne Stožice. Dočakal sem jih zelo hitro. Tudi največji optimisti med vami niso upali, da bo v Ljubljani po pol leta vladalo takšno zanimanje. Tega sem zelo vesel. Nogomet se igra zaradi gledalcev,'' je koroški strokovnjak izžareval zadovoljstvo.

Nato se je nekoliko zresnil in opomnil navijače, da v soboto ne bi pokvarili slovenskega nogometnega praznika. ''Obe navijaški skupini (Green Dragons in Viole, op. p.) in druge pozivam k športnemu navijanju brez neumestnih vložkov, petard in bombnih udarov,'' je zaprosil navijače, da naj ne povzročajo podobnih težav, kot so jih v torek na reprezentančni tekmi med Slovenijo in Ukrajino izkusili Katančevi izbranci.

Takrat je v 80. minuti sledila prekinitev, saj je bil kazenski prostor gostov zasut z gorečimi baklami. ''Takrat smo pritiskali in bili blizu 2:0, nato pa se je zgodila taka prekinitev,'' se je čudil Pušnik.

Poziva k športnemu navijanju. ''Bil sem trener Maribora. Ni skrivnost, da so Viole super navijači, zdaj so se na štadion vrnili Green Dragons, pa tudi drugi. Če je štadion razprodan, to pomeni, da bo ogromno otrok, mamic, dedkov z vnučki … Naj bo to športni dogodek, ne glede na rezultat zelene ali vijoličaste ekipe,'' je izpostavil željo, da bi sobotni derbi minil brez nešportnih zapletov.

Bolj bo zanimivo na konferenci v Mariboru

Pri sestavi ekipe ima trener sladke skrbi, saj so na voljo skoraj vsi. Vprašljiva sta le Mitrović in pa hrvaški novinec Hrvoje Čale, ki še ni registriran. ''V petek zvečer me bo bolela glava,'' se je pohvalil, kako sladke skrbi ga obkrožajo, ko bo moral na zajetnem seznamu kandidatov izbrati 11 najboljših.

''Bolj bo zanimivo na njihovi konferenci. Njih bolj skrbi kot nas, Maribor ima več težav kot mi,'' je želel Pušnik sporočiti, da Mariboru zaradi visokega zaostanka teče že voda v grlo, saj zaostaja sedem točk. Olimpija bi bila po besedah stratega zadovoljna tudi s točko, vijolice bi zadovoljile le tri.

''Z vsem dolžnim spoštovanjem je Maribor ekipa, ki je zadnja leta državni prvak in je nastopila v ligi prvakov. Na vsakem mestu ima dva odlična igralca. Res jih spoštujem, a to ne pomeni, da ne cenim svojih igralcev,'' je prepričan, da lahko njegovi nogometaši še drugič v tej sezoni proti Mariboru vzamejo polni plen in mu na lestvici uidejo na deset okroglih točk.

Dvoboj se bo v Stožicah v soboto začel ob 20.15, vremenska napoved pa ni najboljša, saj bi se lahko do nižin v sobotnem večeru spustil celo sneg.

Ne spreglejte