Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
20. 10. 2015,
18.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Branko Ilić Jan Oblak Jan Oblak Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović Real Madrid Manchester City Atletico Madrid PSG Manchester United Wolfsburg Sevilla Juventus

Torek, 20. 10. 2015, 18.55

7 let, 12 mesecev

Svet bo gledal v Pariz, Slovenci pa v Madrid

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes zvečer se v nogometni ligi prvakov spet obeta nekaj zelo zanimivih obračunov. V Parizu bo pri PSG gostoval madridski Real. V Madridu bomo spremljali slovenski derbi.

V skupini A je po prvih dveh krogih vse tako, kot mora biti. Favorita imata maksimalen izkupiček točk, preostala kluba sta še brez točke. Prav Malmö in Šahtar bosta obračunala na Švedskem. Ukrajinci, ki so v prvih dveh krogih razočarali, prejeli so kar sedem golov, zabili pa nobenega, imajo zadnjo možnost, da začnejo nabiranje točk in še ohranijo upanje po napredovanju. Za švedskega prvaka bi bila že vsaka točka velik uspeh.

V Parizu bosta obračunala mogočneža evropskega nogometa. PSG in Real Madrid. Za Parižane, ki si že nekaj let prizadevajo, da bi skočili na evropski vrh, bo to pravi test. Glede na igralski kader, ki ga imajo, dovolj je omeniti le Zlatana Ibrahimovića in nekdanjega asa Reala Angela Di Mario, jim seveda lahko uspe. Tudi zato, ker je Real v Francijo prišel oslabljen. Že nekaj časa ni Jamesa Rodrigueza, po novem Madridčani pogrešajo tudi Karima Benzemaja in Garetha Bala. Ni dvoma, v Parizu se obeta zanimiv evropski derbi, na katerem se lahko zgodi karkoli.

"Ustaviti moramo predvsem enega izmed dveh 'vesoljcev' v nogometnem svetu, Cristiana Ronalda. Moramo poskrbeti, da bo čim manj pri žogi. To je zagotovo eden izmed receptov, kako priti do dobrega rezultata," se je pred tekmo slikovito izrazil trener francoskega prvaka Laurent Blanc. "PSG je zelo dobra ekipa. Parižani imajo nekaj izjemnih posameznikov, zato nam ne bo lahko. V Parizu ne bo prostora za napake. Že vsaka bi bila lahko usodna," pa pred gostovanjem pri PSG pravi as Reala Isco.

V tretji krog vsi z enakim številom točk

V skupini B imajo vse štiri ekipe po dveh krogih enako število točk, po tri, zato bodo današnje tekme zelo pomembne. Manchester United, ki je konec tedna v Angliji navdušil in s 3:0 zmagal v gosteh pri Evertonu, bo iskal točke v Moskvi, kjer pri CSKA ne bo prostora za napake.

Wolfsburg, ki je v zadnjem prvenstvenem obračunu doma premagal Hoffenheim s 4:2 in končal niz štirih tekem brez zmage v vseh tekmovanjih, bo pred domačimi navijači poskušal na kolena spraviti PSV iz Eindhovna.

Jan Oblak proti Branku Iliću

V skupini C se obeta slovenski derbi. Atletico Madrid, ki je v zadnjem krogu lige prvakov doma nekoliko nepričakovano izgubil proti Benfici, bo seveda moral upravičiti vlogo favorita proti evropskemu krvniku Maribora v tej sezoni, kazahstanski Astani. Pri tej bo v prvi postavi spet igral slovenski reprezentant Branko Ilić, skupaj s soigralci bo poskušal presenetiti Jana Oblaka. Mladi Škofjeločan bo seveda med vratnicama Atletica in bo pri vsega 22 letih vpisal še sedmi nastop v elitni evropski nogometni ligi.

Benfica, ki je na vrhu lestvice, bo poskušala preživeti vroče gostovanje v Carigradu. Če ji bo uspelo, bo že povsem blizu uvrstitve med najboljših 16 evropskih moštev.

Manchester Cityju ne sme spodrsniti

Pa še skupina D. Tam je Juventus, ki po katastrofalnem začetku sezone počasi prihaja v pravo formo, gosti Borussio Mönchengladbach. Če bodo Torinčani upravičili vlogo favorita in pred domačimi navijači premagali Nemce, ki pa v zadnjem obdobju v domačem prvenstvu igrajo v odlični formi, bodo z eno nogo že v osmini finala.

Veliko težja naloga čaka Manchester City, ki bo doma gostil Sevillo. Trenutno vodilno angleško moštvo bo zelo oslabljeno, manjkali bodo najboljši strelec Sergio Agüero, David Silva, Samir Nasri in še nekateri nogometaši, gostilo Sevillo. Španskega prvoligaša z ogromno evropskimi izkušnjami. Angleški bogataši si ne smejo privoščiti novega evropskega spodrsljaja, če želijo v tej sezoni enkrat za vselej dokazati, da so dobri tudi zunaj angleških meja.

Ne spreglejte