Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luis Suarez ugriz Giorgio Chiellini

Sobota, 28. 6. 2014, 18.00

8 let

Suarez: Nisem ugriznil, izgubil sem ravnotežje in z zobmi padel na ramo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V javnost je priromalo pismo z zagovorom urugvajskega napadalca Luisa Suareza, ki so ga zaradi namernega ugriza italijanskega reprezentanta Giorgia Chiellinija v ramo izključili s SP v Braziliji.

"Nisem ugriznil Chiellinija, izgubil sem ravnotežje in z zobmi padel na ramo igralca, zato čutim bolečine v zobu," trdi Suarez v pismu. V zgodovino najbolj neumnih in za lase privlečenih izgovorov v slogu "pes je pojedel zvezek z mojo domačo nalogo", se bo zapisal tudi poskus osramočenega urugvajskega napadalca oprati si svoje ime.

Kanibalski izbruh, namerno in z ničemer izzvano barbarsko grizenje italijanskega tekmeca Giorgia Chiellinija so posnele televizijske kamere, posnetek obgrizene rame z vidnimi odtisi zob pa preplavile naslovnice časopisov in novičarskih spletnih portalov, a vsi ti dokazi po mnenju Suareza niso dokazi, saj se ta nesrečni pripetljaj ni zgodil tako, kot je bilo predstavljeno.

"Nisem namerno ugriznil ali poskusil ugrizniti italijanskega igralca, niti slučajno se to ni zgodilo tako, kot mi očitate. Zgodilo se je tako, da sem izgubil ravnotežje, postal sem nestabilen in zato sem z glavo in z zobmi udaril v njegovo ramo, zaradi česar sem dobil modrico na obrazu ter čutim močno bolečino v zobu," je v pismu, z datumom 25. junij, naslovljenem na Mednarodno nogometno zvezo Fifo zapisal Suarez.

Disciplinski organ krovne mednarodne nogometne organizacije je igralca Liverpoola, najboljšega strelca angleškega prvenstva premier league, strogo kaznoval. Suarez ne bo smel nastopiti na devetih reprezentančnih tekmah, Fifa mu je prav tako za štiri mesece prepovedala vsakršno nogometno aktivnost, kar pomeni, da za Suareza ni bil izgubljen le mundial, ampak tudi prvi del klubske sezone v Angliji z Liverpoolom. "Kanibal" bo moral plačati tudi 80.000 evrov kazni, kar je približno toliko, kolikor sicer zasluži na teden, Fifa pa mu je preklicala tudi akreditacijo, kar pomeni, da mu je na svetovnem prvenstvu prepovedan vstop tako na stadione, kot tudi v reprezentančni hotel, zato je 27-letni napadalec že zapustil Brazilijo.

Incident po mnenju urugvajskega tabora ni bil incident, temveč nesreča oziroma povsem nesrečen slučaj. Mediji so objavili pismo s Suarezovim zagovorom, ki ga je poslal Fifi. Sedem članov disciplinskega organa Fife pa zagovoru Suareza, ki se je sicer pa tem dogodku res držal za zobe in tožil za bolečino, ni niti najmanj verjelo. Njegove trditve so zavrnili po ogledu posnetkov, posnetih s kamero iz kar 34 različnih zornih kotov, njegovo dejanje pa označili za namerno. Mehiški sodnik Marco Rodriguez sicer na tekmi Urugvaja in Italije 1:0 ni videl incidenta, prav tako linijska sodnike in tudi četrti uradni predstavnik na tekmi ne.

Suareza, ki so ga po odhodu iz Brazilije sprejeli v Urugvaju kot junaka, uživa podporo urugvajskih navijačev ter vodilnih predstavnikov te države. Selektor Oscar Tabarez je prepričan, da je prestroga kazen posledica medijske gonje ter da je Suarez žrtveno jagnje. Predsednik države Jose Mujica je med radijskim nagovorom ljudstva dejal, da so "disciplinski ukrepi proti Suarezu akt pošastne agresije ne le proti enemu človeku, ampak proti celotni državi". Sloviti Maradona pa je celo prepričan, da je Suarez žrtev mednarodne zarote in mafijskih poslov. Če je kriv, zakaj ga kar ne pošljejo v Guantanamo, je bil ob tem piker Maradona.

Ne spreglejte