Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 3. 2014,
7.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Crvena zvezda Slaviša Stojanović Dejan Kelhar Nejc Pečnik Darko Milanič Robert Berić Rijeka Matjaž Kek

Nedelja, 9. 3. 2014, 7.53

7 let, 12 mesecev

Stojanović olepšal rojstni dan, Milanič poglobil krizo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Crvena zvezda pod vodstvom Slaviše Stojanovića ostaja na vrhu srbskega prvenstva, Rijeka Matjaža Keka je uresničila cilj v Zagrebu, graški Sturm Darka Milaniča pa v tem letu ostaja brez zmage.

Crvena zvezda je pred kratkim praznovala 69. rojstni dan. Znameniti beograjski klub je bil ustanovljen 4. marca 1945, navijači – zbralo se jih je 22.560 - pa so v soboto izkoristili priložnost in nogometašem uradno čestitali z razkošno predstavo, polno pirotehničnih presenečenj. Igralci so se jim zahvalili z visoko zmago s 4:1 proti Napredku iz Kruševca, a je rezultat na prvi pogled varljiv, saj je dolgo časa dišalo po senzaciji na Marakani.

Gostje so najprej povedli, Crvena zvezda je izenačila konec prvega polčasa, nato pa je pirotehnični rojstnodnevni spektakel v (namenoma) 69. minuti očitno nogometašem vlil dodatnih moči, saj so v nadaljevanju v pičlih devetih minutah kar trikrat premagali gostujočega vratarja. Junak srečanja je postal Nigerijec Abiola Dauda, strelec dveh zadetkov. ''Pričakoval sem težko srečanje. Napredak ima sveže in hitre igralce, za kar je zaslužen trener (komaj 36-letni Nenad Lalatović, tudi nekdanji nogometaš Crvene zvezde, op.p.) V tekmo smo vstopili katastrofalno, brez želje. Po prejetem golu smo naredili nekaj resnih napak. Ponavadi smo v tej sezoni bolje igrali v prvem polčasu, zdaj pa je bilo obratno,'' je po osmi zaporedni zmagi Crvene zvezde v srbskem prvenstvu povedal Slaviša Stojanović.

Ponovno je ponudil priložnost obema rojakoma. Dejan Kelhar je v obrambi igral od začetka do konca ter se v sodnikovo beležko vpisal z rumenim kartonom, Nejc Pečnik pa je na igrišču prebil 63 minut. Crvena zvezda je z zmago ohranila tesno vodstvo na lestvici pred Partizanom, ki je v Kragujevcu na štadionu Čika Dača premagal Radnički kar s 5:0. Radnički je naslednji tekmec rdeče-belih, zanj igra tudi Dragan Čadikovski, Makedonec s slovenskim potnim listom in napadalec, ki je igral za skoraj polovico slovenskih prvoligašev.

Kek zdaj še po polfinalno vstopnico

Rijeka je v hrvaškem prvenstvu pričakovano opravila z zadnjeuvrščenim klubom. V petek je v gosteh v zagrebškem predelu Siget z 2:0 premagala moštvo Hrvatski Dragovoljac. Oba zadetka sta bila dosežena v uvodnih 17 minutah. Najprej je mrežo zatresel brazilski novinec Moises, nato pa še Andrej Kramatić, ki je po nenadnem odhodu Leona Benka postal prvi napadalec Rijeke.

Rečani so se z zmago na štadionu Stjepan Spajić, poimenovanem po nekdanjem legendarnem predsedniku kluba, drugouvrščenemu Hajduku približali na dve točki zaostanka in bodo danes navijali za sosede iz Pulja, da na domačem igrišču zagrenijo življenje splitskemu velikanu. ''Bili smo boljši, odločile so naša kakovost, več izkušenj in to, da smo pokazali več želje,'' je dejal Mariborčan, ki ga med tednom na klopi Rijeke čaka povratna četrtfinalna pokalna tekma z Osijekom. Rijeka je na prvi tekmi zmagala z 1:0.

Boleča izkušnja, a Milanič še verjame

Graški Sturm v avstrijskem prvenstvu nadaljuje skromne rezultate. Letos sploh še ni zmagal, na petih tekmah je osvojil le dve točki. V soboto je na gostovanju priznal premoč Wiener Neustadtu (1:2), ki mu je tako v boju za sedmo mesto ušel na štiri točke prednosti. "Tekmecu smo z nepotrebno napako omogočili hitro vodstvo, to pa je za ekipo, ki v zadnjem času ne dosega uspehov, zelo boleče. Še me spremlja občutek, da se lahko rešimo iz krize. Na tej tekmi smo si zaslužili več," je sporočil Darko Milanič. Nekdanji trofejni trener Maribora je po zelo slabem prvem polčasu (0:2) skupaj z izbranci poslušal žvižge navijačev črno-belih. Napadalec Robert Berić je odigral le prvi polčas in brez zadetka. V polno ni zadel že enajsto tekmo zapored.

Ne spreglejte