Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2008,
19.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 19.32

8 let, 5 mesecev

Stojanovič: Maribor je vedno Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Domžalski Športni park bo v soboto prvič po zimskem premoru znova zadihal s polnimi pljuči. Tekmec državnih prvakov v 23. krogu PrveLige Telekom Slovenije bo namreč Maribor.

Domžalski izkupiček po dveh tekmah spomladanskega dela sta zmaga v Ivančni Gorici in remi v Lendavi. "Rumeno-modri" so s štirimi osvojenimi točkami še povečali prednost pred zasledovalci. Najbližji na lestvici jim je sedaj "sosed" Interblock, ki zaostaja dvanajst točk.

Tokrat se bo nekoliko spremenjena četa Slaviše Stojanoviča svojim navijačem prvič predstavila v soboto. V vlogi gosta pa bo magnet za navijače – sedemkratni državni prvak iz štajerske prestolnice.

Spremenjeni Maribor

Zadnja gostovanje Maribora (4. krog) je v spominu ostalo marsikateremu, ki si je ogledal takratni dvoboj, saj so Domžale kljub dvema igralcema manj mrežo "vijoličastih" napolnile s štirimi zadetki.

"Maribor je vedno Maribor. V spomladanskem delu ima bistveno drugačno zasedbo kot jeseni. Bolj izkušeno, fizično bolj sposobno, torej ekipo, ki je marsičesa sposobna. Gre za tekmo, ki nam bo pokazala, kje smo, in nam daje priložnost, da proti kvalitetnemu nasprotniku odigramo dobro. Če take tekme odigraš dobro, se ti enostavno ni potrebno bati do konca prvenstva," je pred tekmo previden in obenem optimističen domžalski strateg Slaviša Stojanovič.

Vračata se Kirm in Aljančič

Slednji bo proti varovancem Branka Horjaka lahko zoperstavil skorajda najboljšo enajsterico, saj razen poškodovane trojice Luka Žinko, Jože Benko in vratarja Darka Brljaka večjih težav ni. V moštvo se tako po odsluženi kazni vračajo Andraž Kirm, Janez Aljančič in Juninho. Prva sta standardna člana začetne enajsterice, kar pa ne velja za Brazilca, ki ima status tujca. "Glede Juninha velja podobno kot za ostale tujce. Imamo pet tujcev in trenutno še ne vem, katere tri bom uvrstil v moštvo," je nekoliko skrivnosten Stojanovič.

Srečanje se bo začelo v soboto ob 18. uri, tudi z neposrednim prenosom na SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV). Pravico bo delil Robert Krajnc.

Ne spreglejte