Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2011,
17.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper

Torek, 13. 12. 2011, 17.43

7 let, 12 mesecev

(Spet) nič kaj mirna jesenska plovba v Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprska zasedba jesenskega dela sezone bržkone ni zaključila po želenih notah. Šesto mesto na prvenstveni lestvici je nedvomno za ambiciozno koprsko ekipo premalo …

Nogometaši Luke Koper, ki so se hitro poslovili od Evrope, so v novo sezono vstopili s trenerjem Vladom Badžimom, ki pa zaradi slabih rezultatov ni dolgo poveljeval koprski zasedbi. Po petih tekmah in blamaži na primorskem derbiju proti HiT Gorici se je Badžimova pot na Bofifiki ustavila. Vsaj za zdaj. Vodstvo edinega obalnega prvoligaša je namreč tako na njegovo mesto 17. avgusta ustoličilo Milivoja Bračuna, ki bo tako s svojimi varovanci prezimil na šestem mestu.

Nedvomno ni nobena skrivnost, da je ekipa jesenski del sezone nenehno nihala. Potem ko so se za "kanarčke" pod okriljem Bračuna pisali nekoliko boljši časi, pa želenih rezultatov ni in ni bilo. A to še ni vse … Koprčani so se namreč presenetljivo poslovili od pokalnega tekmovanja, polfinalno vstopnico pa so jim vzeli nogometaši drugoligaškega Garmina iz Šenčurja.

Osterc v "klubu 100"

Prvo polovico sezone je nedvomno zaznamoval prvi strelec koprske zasedbe, Milan Osterc, ki je dosegel več kot 100 gol na slovenski prvoligaški sceni, njegov strelski prispevek, kot tudi uspeh ekipe, pa bi lahko bil, če bi zaigral vseh 90 minut na 21 tekmah, nesporno večji.

Po prvem delu sezone se lahko z največjo minutažo pohvali Hrvat Siniša Linić, sledi pa mu rojak Davor Bagarić. Točkovni zaostanek Koprčanov za drugouvrščeno HiT Gorico ni prevelik, zato so "rumeno-modri", čeprav so pokalu pomahali v slovo, še v igri za Evropo.

Koprska druščina, ki jo je iz takšnih in drugačnih razlogov predčasno zapustilo nekaj igralcev, kot so Amir Karič, Peter Stojanovič, Naser Kajtazi in še kdo, se bo sestala 9. januarja prihodnje četo. V kakšni zasedbi, pa za zdaj še ni jasno …

Ne spreglejte