Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 11. 2015,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zdravko Mamić aretacija

Sreda, 18. 11. 2015, 9.53

8 let

Spet aretirali najvplivnejšo osebo v hrvaškem nogometu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zdravko Mamić, najvplivnejša oseba v hrvaškem nogometu, je bil danes aretiran zaradi suma nepravilnosti pri prodaji številnih nogometašev Dinama. Prostost so odvzeli tudi njegovemu sinu Mariu.

Navijači Dinama se počasi ogrevajo za nov spektakel v ligi prvakov. Hrvaški prvak bo sredi prihodnjega tedna gostoval pri londonskem Arsenalu in si prizadeval, da si po več kot štirih desetletjih čakanja zagotovi spomladanski nastop v Evropi. Gostovanje modrih v Londonu pa ni več prva nogometna tekma v hrvaški prestolnici.

Sreda se je v Zagrebu začela burno, saj so pripadniki posebnega policijskega oddelka, ki opravlja preiskave za hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) obiskali sedež Dinama ter aretirali šest oseb. Med njimi je tudi hrvaški nogometni tajkun Zdravko Mamić, ki slovi po izjemni moči in odličnih poslovnih rezultatih, saj je najrazličnejšim evropskim velikanom prodal ogromno nogometašev, hrvaški prvak pa je pri tem mastno zaslužil.

Aretirali so tudi njegovega sina, Vrbanović je še v Rusiji

Med osumljenimi je tudi njegov sin Mario Mamić, ki je vodil uspešno agencijo za prodajo igralcev Mamić Sport Agency (MSA). Hrvaški časnik 24sata poroča, da si je omenjena agencija pri prestopih nekaterih nogometašev privoščila utajo davka v vrednosti 78 milijonov kun, kar znaša več kot deset milijonov evrov. Omenjeni znesek so nato prek raznih podjetij prali v Hongkongu in še nekaterih drugih državah.

Mamić je izvršni predsednik Dinama in podpredsednik Hrvaške nogometne zveze. V torek ni odpotoval v Rostov, kjer je hrvaška nogometna reprezentanca na prijateljski tekmi s 3:1 premagala gostitelje. V Rusiji je bil izvršni direktor Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damir Vrbanović, ki je tudi na seznamu osumljenih. Hrvaška policija ga bo aretirala takoj, ko se bo vrnil v domovino.

''V zgodnjih jutranjih urah so prostore GNK Dinamo obiskali uslužbenci hrvaškega urada za preprečevanje korupcije,'' so sporočili iz vrst desetkratnega zaporednega hrvaškega prvaka in dodali, da bodo o razpletu dogajanja pravočasno obveščali javnost na spletni klubski strani.

Na seznamu sta tudi Mamićev nečak Mislav Mamić in športni menedžer Nikky Vuksan.

Ne spreglejte