Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 10. 2012,
23.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Thomas Müller Franck Ribery

Torek, 23. 10. 2012, 23.33

8 let

Soldado končal belorusko pravljico, obeta se hud boj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh senzacionalnih zmagah je ukrajinski prvak BATE Borisov v skupini F padel na realna tla in visoko izgubil proti Valencii. Bayern je premagal Lille. Trije klubi imajo šest točk.

BATE Borisov : Valencia 0:3 (0:1)

V prvem krogu so premagali Lille, v drugem so senzacionalno na kolena spravili še bogati münchenski Bayern. Belorusi so verjeli, da lahko pripravijo še eno presenečenje, s katerim bi resno napovedali naskok na napredovanje, pa jim ni uspelo. Čeprav v prvem polčasu ni kazalo slabo. Toda v sodniškem podaljšku prvega polčasa je Marko Simić v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad najbolj nevarnim gostujočim napadalcem, Robertom Soldadom. Španski golgeter je najstrožjo kazen izvedel sam in jo spremenil v gol. Sedemindvajsetletni občasni španski reprezentant je s tem golom le začel strelski pohod, ki je sledil v drugem polčasu. Nekdanji napadalec madridskega Reala je namreč po desetih minutah igre v drugem polčasu zadel za 2:0, po 15 minutah pa je bil izid že 3:0. Spet strelec Soldado, ki je zaokrožil "hat-trick", že njegovega drugega v ligi prvakov. Tekma je bila odločena.

Lille : Bayern 0:1 (0:1)

Evropski podprvak je prišel do želene zmage, Lille je z novim porazom dokončno izpadel iz igre za napredovanje. Bavarci so nujno potrebovali tri točke, saj jim je v prejšnjem krogu spodrsnilo proti beloruskemu BATE Borisovu, ko so izgubili. To je bil tudi njihov edini poraz v tej sezoni, na vseh preostalih tekmah so zmagali. Tako ostaja tudi po torkovem večeru. Zmago so si zagotovili z golom v prvem polčasu. Po 20 minutah igre je Philipp Lahm prodrl v kazenski prostor Francozov in izsilil prekršek. Sodnik je pokazal na belo točko, strel z enajstih metrov pa je rutinirano v gol spremenil Thomas Müller. Do konca tekme je Bayern nadzoroval potek dogajanja na igrišču in pričakovano prišel do zmage. Omeniti velja, da se je pri gostih poškodoval Franck Ribery. Za kako resno poškodbo gre, bomo izvedeli kmalu.

Ne spreglejte