Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 11. 2015,
1.09

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Robert Berić Andrij Pjatov Mihail Fomenko Ukrajina

Torek, 10. 11. 2015, 1.09

2 leti, 7 mesecev

Šok v Ukrajini: proti Sloveniji brez enega najboljših

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni tabor Ukrajine je ostal brez pomembnega zveznega igralca Ruslana Rotana. Odsoten bo vsaj dva tedna, tako da ne bo mogel nastopiti na tekmah proti Sloveniji. To pa še ni vse ...

Slovenija je v nedeljo nepričakovano ostala brez nesrečnega Roberta Berića (St. Etienne), ki ga čaka operacija kolena, tako da ga čaka daljše in mukotrpno okrevanje. Namesto Krčana je v Brdo pri Kranju prispel Roman Bezjak.

Z zdravstvenimi težavami pa se ubadajo tudi slovenski tekmeci v dodatnih kvalifikacijah. Selektorju Mihailu Fomenku povzroča sive lase že izostanek dveh kaznovanih igralcev (Kučer in Stepanenko), po novem pa se utaplja še v večjih težavah, saj ne bo mogel računati tudi na Ruslana Rotana.

Eden najboljših ukrajinskih zveznih igralcev, ki ponavadi v postavitvi 4-2-3-1 stoji tik za edinim napadalcem in opravlja zelo odgovorno nalogo, po poročanju ukrajinskega medija Sport Arena ne bo nared za tekmi s Slovenijo (14. in 17. novembra).

Pred petimi dnevi drug proti drugemu, zdaj pa ...

Izkušeni nogometaš in kapetan Dnipra, ki je dopolnil že 34 let, je eden najzaslužnejših igralcev za letošnji evropski podvig bogatega kluba iz Dnipropetrovska. Dnipro je v prejšnji sezoni lige Europa v finalu namučil zmagovalca Sevillo. Na dvoboju v Varšavi se je med strelce vpisal tudi Rotan.

Pred kratkim je obnovil eno izmed starejših poškodb, nesreča pa se je z njim poigrala v skrajno neprimernem trenutku, saj čakata Ukrajino dvoboja dodatnih kvalifikacij za EP 2016.

Zanimivo je, da sta se slovenski in ukrajinski osmoljenec prejšnji četrtek pomerila v evropski tekmi, Berićev St. Etienne pa je s 3:0 nadigral Rotanov Dnipro. Slovenski napadalec se je vpisal med strelce.

Vprašljiv tudi nastop najboljšega vratarja

Ukrajinska reprezentanca je podobno kot slovenska v ponedeljek začela s pripravami na sobotno srečanje v Lvovu. Poleg Rotana je zaradi zdravstvenih težav manjkal tudi prvi vratar Andrij Pjatov. V zadnjih dneh sploh ni treniral, izpustil je tudi zadnji tekmi Šahtarja.

Vedno več Ukrajincev je prepričanih, da 31-letni vratar, ki je od vrstnika Samirja Handanovića starejši 17 dni, (vsaj) za prvo tekmo s Slovenijo še ne bo nared. Če bo manjkal, bo na vratih Ukrajine najverjetneje stal član Dnipra Denis Bojko, tretji kandidat pa je vratar Zorje Nikita Ševčenko.

''Rotan in Pjatov? Njuni poškodbi nista prijetni novici za našo reprezentanco. Bomo videli, kaj bo povedal reprezentančni zdravnik, kmalu bomo imeli natančnejše podatke,'' je dejal selektor Fomenko, ki mu je vsak kanček dobre volje podaril Jevgen Konopljanka.

Ukrajinec v dresu Seville je v nedeljo pomagal ekipi do odmevne zmage nad madridskim Realom, nekdanji as Dnipra pa je prispeval dve podaji in nakazal, da je pred tekmama s Slovenijo v imenitni formi.

Ne spreglejte