Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
22.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Benfica Lizbona Bayern München PSG Manchester City Wolfsburg liga prvakov liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 22.37

6 let, 7 mesecev

Joj, kakšen šok za Real Madrid! Nezadovoljni tudi pri PSG.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

3

Na sredinih tekmah četrtfinala lige prvakov smo videli remi in štiri zadetke na tekmi med PSG in Manchester Cityjem v Parizu. Wolfsburg je v Nemčiji šokiral Real Madrid.

Kdo bi si – potem ko je Cristiano Ronaldo zadel že takoj na začetku tekme, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja – mislil, da bo Real, ki je pretekli konec tedna prekinil niz nepremagljivosti Barcelone, v Wolfsburgu doživel tak šok, kot ga je. Zgodilo se je prav to. Nemci so z dvema goloma, v 18. in 25. minuti, poskrbeli za zmago z 2:0 in to, da se bodo Madridčani na povratni tekmi na Santiagu Bernabeu še pošteno tresli za napredovanje, ki so ga njegovi navijači po žrebu četrtfinalnih parov verjetno že obkljukali.

Spektakularno je bilo tudi v Parizu, kjer je imel Zlatan Ibrahimović v začetnem delu tekme tri izjemne priložnosti, med drugim tudi enajstmetrovko, a nobene ni izkoristil. PSG je bil za neučinkovitost kaznovan, ko je po protinapadu za Manchester City zadel Belgijec Kevin de Bruyne. Malce za tem je po veliki napaki Fernanda, kakršnih na najvišji nogometni ravni ne vidimo prav pogosto, Ibrahimović poskrbel za izenačenje. Na začetku drugega polčasa je PSG povedel, zadel je mladi Adrien Rabiot, a si je pozneje veliko napako privoščila tudi obramba domače ekipe, kar je z veseljem izkoristil Fernandinho in postavil končni izid.

Luis Suarez je v torek dvakrat premagal Jana Oblaka med vratnicama Atletica in Barceloni prinesel zmago z 2:1. | Foto: Luis Suarez je v torek dvakrat premagal Jana Oblaka med vratnicama Atletica in Barceloni prinesel zmago z 2:1.

Jan Oblak od vodstva do poraza

V torek sta bili na sporedu dve tekmi. Janu Oblaku, edinemu Slovencu, ki je še v igri za naslov v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, je po prvem polčasu na kultnem Camp Nouu z Atleticom kazalo odlično. Po šokantnem golu Fernanda Torresa v 25. minuti so Madridčani vodili z 1:0, a bili tudi zaradi strelca vodilnega gola v drugem polčasu v povsem podrejenem položaju. Izkušeni napadalec je namreč le deset minut po tem, ko je dosegel gol, zaradi drugega rumenega kartona moral predčasno z igrišča. V drugem delu igre so Katalonci unovčili premoč in z dvema goloma Luisa Suareza zmagali z 2:1. Oblak je izgubil še na šesti tekmi, ki jo je odigral proti Barceloni. Nočna mora s tekem proti katalonskemu nogometnemu velikanu zanj še kar traja.

Na drugi tekmi večera so gledalci v Münchnu vrhunec videli že po vsega dveh minutah igre, ko je zadel Čilenec Arturo Vidal in, kot se je izkazalo pozneje, postavil končni izid tekme. Bayern je Benfico premagal z 1:0 in bo imel v Lizboni še veliko dela, če se želi uvrstiti med najboljše štiri. Ne pozabimo, to je zadnja priložnost Josepa Guardiole, da Bavarcem prinese evropski naslov. Po koncu sezone namreč odhaja v Manchester City.

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme):

Torek, 5. april:
Barcelona : Atletico Madrid 2:1 (0:1)
Suarez 63., 74.; Torres 25.; R.K.: Torres 35./Atletico
Jan Oblak je za Atletico igral vso tekmo.


Bayern München : Benfica Lizbona 1:0 (1:0)
Vidal 2.
 

Sreda, 6. april:
Wolfsburg : Real Madrid 2:0 (2:0)
Rodriguez 18./11m, Arnold 25.

PSG : Manchester City 2:2 (1:1)
Ibrahimović 41., Rabiot 59.; de Bruyne 38., Fernandinho 72.

Povratne tekme bodo odigrane prihodnji teden.

Ne spreglejte