Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
13.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

futsal slovenska futsal reprezentanca Andrej Dobovičnik Igor Osredkar

Četrtek, 10. 12. 2015, 13.50

8 let, 3 mesece

Slovenija ostaja na poti proti svetovnemu prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Chomutovu v zadnjem krogu drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2016 premagala gostiteljico Češko.

S tem si je Slovenija zagotovila nastop v zadnjem delu kvalifikacij za turnir v Kolumbiji. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika so na turnirju na Češkem uvodoma remizirali 2:2 s Francijo, v drugem krogu pa z enakim izidom še s Kazahstanom. Tako je o potnikih v zaključni del kvalifikacij odločal prav zadnji krog v Chomutovu. V tem je najprej Kazahstan s 4:2 ugnal Francijo in si kot prvi zagotovil napredovanje.

Slovenija in Češka pa sta med seboj obračunali za drugo mesto. Ob prvem mestu v skupini je namreč v zadnji del kvalifikacij, ki bo med 22. marcem in 14. aprilom, vodilo tudi drugo mesto.

Dobovičnikovi izbranci so odločilni dvoboj izvrstno začeli in v deveti minuti povedli prek Roka Mordeja. Vodstvo je v 14. minuti podvojil Igor Osredkar, Michal Mareš pa je v 19. minuti s kazenskega strela znižal na 1:2. Isti igralec je kmalu po začetku drugega polčasa, v 22. minuti, izid izenačil, a je Osredkar že v 26. minuti poskrbel za novo slovensko veselje in tudi končno zmago. Z njo so Slovenci na koncu zbrali pet točk, dve več od Čehov in štiri od Francozov ter dve manj od Kazahstana.

Slovenija na SP še ni igrala, petkrat pa je lovila nastop med svetovno elito. Prve kvalifikacije za SP je igrala leta 1995, ko je na štirih tekmah zbrala dve zmagi in dva poraza. Leta 2000 je dvakrat zmagala in enkrat izgubila, na SP v Gvatemalo pa ni potovala. Brez slovenske udeležbe so minila tudi prvenstva na Tajvanu, v Braziliji in na Tajskem. Leta 2000 je reprezentanca kvalifikacije končala s tremi zmagami in dvema porazoma.

Ne spreglejte