Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
25. 1. 2015,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slaviša Stojanović Lierse Etien Velikonja

Nedelja, 25. 1. 2015, 10.04

8 let

Slaviša Stojanović se je znašel v slepi ulici

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lierse je odigral tekmo resnice, po kateri pa Slaviša Stojanović ne more biti zadovoljen. "Nisem srečen," je priznal po domačem remiju z Waasland-Beverenom. Etien Velikonja je odigral 74 minut.

Točka proti neposrednemu tekmecu za obstanek ni zadovoljila slovenskega trenerja. Slaviši Stojanoviću je lahko v manjšo tolažbo le spoznanje, da je z remijem proti Waasland-Beverenu prekinil brutalen niz treh zaprednih porazov s katastrofalno razliko v zadetkih 0:15. Lierse je končno dosegel zadetek, ki pa ga ni dosegel Etien Velikonja. Primorec je vpisal drugi nastop za Lierse, a prvega v začetni postavi ter prvega na domačem štadionu štirikratnega belgijskega prvaka, ki na zmago v prvenstvu čaka že 12 tekem. Po 23 nastopih ostaja na zadnjem mestu, za Waasland-Beverenom pa še naprej zaostaja velikih šest točk.

"Ne morem biti zadovoljen. V prvem polčasu smo si priigrali veliko priložnosti, a jih nismo izkoristili. Če bi jih, bi lahko v nadaljevanje krenili bolj mirno. V drugem polčasu smo odigrali slabše, prejeli gol, resda nato imeli igralca več, a smo bili preveč nepotrpežljivi," je po dvoboju razkril nekdanji slovenski selektor, ki je od derbija začelja pričakoval več, sploh zaradi tega, ker je računal na podporo domačega občinstva.

Zbralo se je 6.782 navijačev, ki so v 13. minuti zaploskali vodstvu rumeno-črnih. Trajalo je do 59. minute, gostiteljem pa do zmage ni pomagala niti izključitev v vrstah gostov, ki jim je omogočila, da so imeli zadnjih 24 minut na igrišču številčno prednost. Ostalo je pri 1:1.

Okrepitve potrebujejo več časa in tekem

"O prihodnosti ne morem povedati ničesar konkretnega. Remi nam je prinesel manj, kot bi v tem trenutku potrebovali," se zaveda Ljubljančan, ki je prvič vodil tudi nekdanjega svetovnega prvaka in španskega reprezentanta Joana Capdevilo.

Bil je eden izmed številnih zimskih novincev, ki so prišli v Lierse v tem prestopnem roku (še Velikonja, Srb Dušan Mičić, Makedonec Daniel Mojsov in Nigerijec Brice Ntambwe, ki je tokrat počival zaradi rdečega kartona) nastopili proti Beverenu, a niso prinesli tako želene zmage. Stojanović na njo čaka vse od 18. oktobra 2014.

"V klub smo pripeljali nekaj okrepitev, a jih je težko takoj uigrati z ekipo. Potrebujemo več tekem, a čas pri tem ni naš zaveznik. Znašli smo se v slepi ulici," je po poročanju belgijskega portala Voetbalkrant potožil Stojanović, ki se bo prihodnji konec tedna pomeril s Standardom Liegom.

Tako se bo pomeril tudi proti Martinu Milcu, ki se vedno razveseli srečanja z nekdanjim trenerjem Domžal in Celja, pa tudi njegovim pomočnikom Milošem Kostićem, ki ga je vodil v kadetski slovenski izbrani vrsti.

Ne spreglejte