Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2014,
18.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Simon Rožman NK Celje

Sobota, 22. 11. 2014, 18.38

7 let, 12 mesecev

Simon Rožman poraza ne pozna že 20 tekem (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši velenjskega Rudarja in Celja so se v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Petinšestdeseti savinjsko-šaleški derbi je prinesel spopad ekip, ki imata za seboj najdaljši niz neporaženosti v prvenstvu. Velenjčani do te tekme niso izgubili šestkrat zapovrstjo, Celjani pa kar devetnajstkrat. Obe moštvi tudi po današnjih 90 minutah nadaljujeta ta niz, saj se je obračun, ki se je zaradi izpada elektrike, tega je v Velenju povzročil požar, začela z zamudo, končal brez zmagovalca. Celjani so z zgolj remijem na lestvici predse spustili trenutno drugouvrščene Mariborčane, Velenjčani pa ostajajo šesti.

Celjani so tekmo bolje začeli in si že v uvodnih minutah priigrali nekaj priložnosti, trikrat pa je dobro posredoval domači vratar Matjaž Rozman. V 25. minuti so si v živahni predstavi prvo lepšo priložnost priigrali tudi domači, ko je Matic Kotnik s pravočasnim tekom iz vrat preprečil nevarnejši poskus Milana Kocića iz bližine. V 29. minuti je poskusil še Ivan Firer, vendar meril le malce mimo leve vratnice celjskega gola. To je bila tudi zadnja večja priložnost prvega dela.

V uvodu drugega dela sta si obe ekipi priigrali po dve (pol)priložnosti, a se tudi po njih izid ni spremenil. Tudi v nadaljevanju so gledalci videli kar nekaj obetavnih akcij, dotlej najboljšo pa v 67. minuti, ko je Mislav Oršić lepo podal do Benjamina Verbiča, ta se je znašel sam pred vratarjem Rozmanom, a zgrešil cilj. V zadnjem delu igre sta ekipi sprožili še nekaj strelov, v 80. minuti je moral posredovati Kotnik po Firerjevem poskusu z roba kazenskega prostora. V 90. minuti so imeli Velenjčani priložnost za zmagoviti zadetek, ko je po podaji Denisa Klinarja sprožil Dragan Jelić, toda Kotnik je odlično posredoval.

Rudar bo v 19. krogu prihodnjo soboto gostoval v Mariboru, Celje pa bo gostilo Zavrč.

Ne spreglejte