Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 6. 2016,
12.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

Rizespor NK Olimpija NK Olimpija Matic Fink

Četrtek, 9. 6. 2016, 12.20

6 let, 6 mesecev

Matic Fink tik pred selitvijo v Turčijo

Šampionska Olimpija izgublja še enega, Turki se že bahajo s pridobitvijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Nogometaši Olimpije bodo kmalu začeli priprave na novo sezono, v kateri jo čakajo tudi pomembne tekme v Evropi. Opravili jih bodo brez Miroslava Radovića, ki je že zapustil Ljubljano, obstaja pa tudi velika verjetnost, da med vpoklicanimi ne bo Matica Finka.

Turški mediji so se v zadnjih dneh razpisali o tem, da je prvoligaški klub Caykur Rizespor sklenil kupčijo z Maticem Finkom. Nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki je Olimpiji pomagal do državnega naslova, je po poročanju kluba sklenil triletno sodelovanje, ki bi mu navrglo 325 tisoč evrov zaslužka.

Rizespor še poroča, da naj bi se turški in slovenski klub dokončno dogovorila prihodnji teden.

Po Radoviću še Fink?

"Zelo sem srečen, da sem se dogovoril z Rizesporjem," sporoča Matic Fink. | Foto: "Zelo sem srečen, da sem se dogovoril z Rizesporjem," sporoča Matic Fink. "Dokler ne bo stvar končana in dogovor ne bo sklenjen, bo Matic Fink še vedno član Olimpije," nam je pojasnil Aljoša Vekić, predstavnik za stike z javnostjo pri ljubljanskemu klubu, ki je pred dnevi že ostal brez enega igralca.

Miroslav Radović, izkušeni srbski napadalec, ki se je navijačem Olimpije prikupil z atraktivnimi preigravanji, ne bo več nosil zeleno-belega dresa.

Bo njegovi poti sledil 26-letni Fink? Lahko igra tako na položaju levega kot desnega bočnega branilca. V Olimpiji lahko na njegovem mestu igra še Aljaž Krefl. Potihoma je upal, da ga bo selektor Srečko Katanec vpoklical za zadnjo reprezentančno akcijo. Nekateri njegovi klubski soigralci so se znašli na seznamu, Finka pa ni bilo. Tako je padel v vodo načrt, da bi se lahko pomeril s Švedsko in Turčijo.

Bi pa lahko kmalu pobližje spoznal turške reprezentante, ki so nastopili v Stožicah in se dokazujejo v domačem prvenstvu. "Zelo sem srečen, da sem se dogovoril z Rizesporjem. Odločil sem se pravilno," je povedal Fink za klubsko stran in dodal, da je pripravljen z novim delodajalcem naskakovati visoke cilje. Rizespor je v prejšnji sezoni osvojil 13. mesto.

V Turčiji ne manjka slovenskih reprezentantov

Če bo Rizespor našel skupen jezik z Olimpijo, njen predsednik Milan Mandarić je te dni v Sloveniji, bo Fink okrepil klub, pri katerem je pred desetletjem za kratek čas vztrajal slovenski napadalec Dragan Jelić. Ljubljančan bi tako povečal slovensko kolonijo v Turčiji. Tam že igrajo Nejc Skubic, Sašo Fornezzi, Rajko Rotman in Dejan Lazarević.

Slovenski prvaki bodo priprave na novo sezono začeli že v petek. Uvodni dan ne bo med njimi nobenega novinca, reprezentanti pa bodo dobili dodatni počitek. Rok Kronaveter, najboljši igralec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2015/16, bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na reprezentančnem debiju na Švedskem, počival vsej še teden dni.

Ne spreglejte