Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
1. 6. 2017,
2.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Natisni članek

Safet Hadžić Simon Rožman NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Četrtek, 1. 6. 2017, 2.22

6 let, 6 mesecev

Žalostno slovo nove v nizu žrtev Milana Mandarića

Safet Hadžić je odšel z velikim cmokom v grlu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Safet Hadžić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Hvala medijem, ki so me podpirali, da sem sploh lahko naredil kaj pozitivnega. Hvala navijačem, mojemu strokovnemu štabu in mojim nogometašem," je v poslovilnem govoru po porazu v finalu slovenskega pokala proti Domžalam z 0:1 z otožnim glasom govoril Safet Hadžić, trener nogometašev Olimpije, ki se poslavlja od njene klopi.

"Čestitam Domžalam za zmago in naslov. Svoje fante bi rad pohvalil, saj so dali vse od sebe in pokazali voljo ne glede na vse, kar se je dogajalo v zadnjih mesecih. Ponosen sem nanje," je s cmokom v ustih govoril Safet Hadžić po tekmi, ki je bila zanj zadnja na klopi Olimpije.

Že pred finalom pokala je bilo jasno, da bo moral zapustiti svoj položaj in narediti prostor za novega, že sedmega trenerja Olimpije v manj kot dveh letih predsednikovanja Milana Mandarića. To bo najverjetneje že ta teden postal Hrvat Igor Biščan.

Vedel je, kaj ga čaka, ne glede na razplet finala

Odšel je brez lovorike. | Foto: Vid Ponikvar Odšel je brez lovorike. Foto: Vid Ponikvar "Predsednik mi je rekel, da bom trener samo do konca prvenstva ne glede na razplet finala," je priznal trener, ki je na klopi Olimpije sedel manj kot dva meseca in jo prek Maribora popeljal do finala pokala.

"Zadnje obdobje je bilo za mene in mojo ekipo zelo turbulentno, a smo si ne glede na to nadvse želeli, da bi osvojili pokal. Ponosen sem, ker so moji igralci dali vse od sebe," je povedal 48-letni Ljubljančan, ki je bil trener Olimpije kratek čas tudi leta 2010.

"Naredili smo vse. Sodniki niso bili na pravi ravni, a ne bi rekel, da so bili oni tisti, ki so odločili finale," je še povedal o finalu in kljub nezadovoljstvu nad delom, ki ga je opravil glavni sodnik Slavko Vinčič, trenerju Domžal športno čestital za prvo lovoriko na njegovi trenerski poti.

Simon Rožman proslavlja prvo trenersko lovoriko, a ga usoda kolega iz Ljubljane žalosti. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman proslavlja prvo trenersko lovoriko, a ga usoda kolega iz Ljubljane žalosti. Foto: Vid Ponikvar

Takšne stvari se mu zdijo nedopustne

Spoštovanje je očitno vzajemno, Simon Rožman je namreč, medtem ko je Hadžić razglabljal o svoji usodi, nejevoljno zmajeval z glavo. Zakaj?

"Žal mi je zanj, saj vem, kako je bilo, ko je prišel na klop Olimpije. Težko si sploh predstavljam, kaj vse je doživljal. Vem le to, da je imela igra Olimpije pod njegovim vodstvom rep in glavo. Pokazal je, da zna. Težko mi je zanj, saj sem prepričan, da si slovenska trenerska stroka zasluži več spoštovanja. Določene stvari, ki so se zgodile pri Olimpiji, se mi zdijo nedopustne," je 12 let starejšemu kolegu v težkih trenutkih podporo ponudil Rožman in poskrbel za dejanje, ki ga v slovenskem nogometnem prostoru ne vidimo vsak dan.

Ne spreglejte