Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 9. 2008,
14.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 9. 2008, 14.42

8 let

S. Handanovič: Ni bilo kaj za proslavljati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Borussia iz Dortmunda je v četrtek občutila moč Udineseja. Nogometaši iz Vidma so se z zmago v gosteh približali skupinskemu delu pokala UEFA, odlično predstavo pa je ponudil tudi Samir Handanovič.

Prvi vratar slovenske izbrane vrste ne pozna počitka. Po štirih dragocenih reprezentančnih točkah v Wroclawu in Mariboru je konec minulega tedna stal med vratnicami Udineseja na gostovanju pri močnem Juventusu (0:1), v četrtek pa je vrata zaklenil na štadionu Signal Iduna Park in pomagal soigralcem do izvrstne popotnice (2:0) za povratno srečanje v Vidmu. Zanimiv in še kako dinamičen teden bo kronal v nedeljo, ko se bodo ''črno-beli'' v italijanskem prvenstvu pomerili z Napolijem.

Napoved lepe sezone?

''Res je. Ritem je zelo zahteven, a smo zelo dobro pripravljeni. Nismo se na pripravah zaman trudili dva meseca. V bistvu treniraš za to, da odigraš tekmo na visoki ravni na vsake 3 ali pa 4 dni. Seveda pa ni pomembno le igrati, ampak tudi zmagovati. Proti Juventusu nismo odigrali tako kot znamo. 'Juve' je zasluženo zmagal. Nismo bili 'pravi', a smo na dvoboj hitro pozabili in šli naprej. Niti ni bilo časa, saj nas je že čakala tekma v Dortmundu,'' je povedal za Sportal najboljši slovenski vratar Samir Handanovič, ki se je proti Borussii znova izkazal. Ubranil je nekaj priložnosti, ki so dišale po zadetku gostiteljev. ''Zadovoljen sem s predstavo celotne ekipe. Tudi s svojo. Imamo 23 do 24 enakovrednih igralcev. Vsi lahko igrajo. Ekipa je nedvomno najmlajša v Serie A, so pa vsi igralci kakovostni, tako da med njimi ni velike razlike. Upajmo, da nas čaka še lepa sezona,'' je prepričan Ljubljančan, ki je s tem neposredno odgovoril na vprašanje, zakaj sta italijanska reprezentanta v dresu Udineseja Antonio di Natale in Fabio Quagliarella na gostovanju v Nemčiji vstopila v igro šele v končnici.

O Borussii čez dva tedna

Velike proslave po zmagi pri nekdanjih evropskih klubskih prvakih ni bilo. Odprava iz Vidma je romala domov takoj po koncu srečanja, v petkovih dopoldanskih urah pa je trener Pasquale Marine že ''zaukazal'' obvezni trening.

''Ni bilo kaj za proslavljati. Moramo odigrati še povratno tekmo in tudi tam narediti nek rezultat. Sploh pa v tem trenutku ne razmišljam o tem, ampak le o naslednji tekmi. V nedeljo nas čaka že Napoli, o Borussii pa se bomo pogovarjali čez dva tedna,'' je v svojem ''skromnem'' slogu odgovoril ''Sarma'', ki ni želel komentirati predstave Borussie, le še sence nekdanjega evropskega prvaka.

Znova proti Hamšiku

''Kaj pa vem. Mi smo odigrali dobro tekmo, o Borussii pa ne bi rad govoril. Sem bil pa navdušen nad vzdušjem na štadionu. Bilo je fenomenalno. Zbralo se je okrog 55.000 gledalcev, navijači Borussie pa so poraz sprejeli dokaj mirno,'' je strnil vtise po prespani noči. V Dortmundu jih je na tribunah bodrilo okrog 700 navijačev, ki bodo v nedeljo z veseljem napolnili štadion Friuli. Napoli, ki je v četrtek stežka ugnal Benfico (3:2), bo pripotoval v Videm tudi s slovaškim reprezentantom Marekom Hamšikom. ''Minilo je le deset dni, pa se bova ponovno srečala. Je v dobri formi, v tem trenutku je glavni zvezdnik Napolija. Pred tekmo v Mariboru sva se le pozdravila, morda bo v nedeljo po dvoboju kaj več časa za kakšen pogovor,'' je zaupal Handanovič in priznal, da njegovim soigralcem igra Napolija niti ne leži najbolj. ''Moramo jim vrniti za visok poraz v minulem letu (doma so pred dobrim letom izgubili kar z 0:5, op. p.), bo pa zelo težko. Lani nam niso pustili zmagati na gostovanju v Neaplju, a tako je pač v Italiji.''

Dober znak za Slovenijo

Pri Udineseju čaka na svojo priložnost še en slovenski vratar. Mladi Jan Koprivec ima zaenkrat vlogo tretjega vratarja. ''Zagotovo bo dobil svojo priložnost v mladi ekipi. Tudi Casillas in Buffon sta prišla na svoje kot tretja vratarja. Udinese je pač tak klub, da se najprej kališ eno leto in greš na posojo. Mislim, da je Jan na pravi poti. Dobro trenira, tako da ne bi smelo biti težav. Nekoč bo še eden glavnih vratarjev,'' je napovedal 24-letni vratar, ki izraževa veliko zaupanje v obrambnih vrstah Udineseja in slovenske članske reprezentance. Slednjo bo proti Severni Irski najverjetneje spremljal razprodani Ljudski vrt, saj je bilo že po prvem dnevu redne prodaje ''razgrabljenih'' skoraj tisoč vstopnic.''To je dober znak za celo Slovenijo. Za same fante. Zdaj moramo iti na teh dveh oktobrskih tekmah (po Severni Irski – 11. oktobra sledi štiri dni kasneje še gostovanje na čeških tleh) na štiri točke. Le tako lahko resno kandidiramo za prvo mesto. Seveda moramo biti na tleh in ne smemo 'leteti', moramo pa imeti tudi zdravo ambicijo. Dejstvo je, da imamo dobro ekipo. Zato ne smemo nič prepustili naključju in vstopiti v vsako tekmo z razmišljanjem 'kar bo, pa bo'.'' Bo proti Severni Irski zaklenil svoja vrata?

Ne spreglejte