Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
14.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 14.02

8 let, 5 mesecev

Rozman: Napočil je čas, da jim vrnemo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka se bodo v 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili s HiT Gorico. Pred srečanjem je za Sportal spregovoril vratar Matjaž Rozman.

Nogometaši edinega ljubljanskega prvoligaša so uvodni krog spomladanskega dela sezone pričeli več kot odlično, čeprav so po koncu sodnikovega piska ostali s kar dvema igralcema manj. "Najpomembneje je, da smo prvo tekmo zmagali, saj je dober štart še kako potreben. Na koncu smo sicer praktično izgubili tri igralce, saj smo prejeli dva rdeča kartona, poškodoval pa se je še Aleksandar Rodić," se je uvodoma za Sportal srečanja v najstarejšem slovenskem mestu dotaknil Matjaž Rozman, ki je bil v nedeljo zaradi ubranitve strela z bele točke Roka Kronavetra nedvomno glavni junak srečanja. "Imel sem nekaj sreče, da sem se vrgel ravno na desno stran, kamor je brcnil Rok, " je glede (nesrečnega) strela Kronavetra dejal Matjaž.

Bodo "vrtnice" prvič klonile?

Pred Ljubljančani pa je v soboto nov izziv, saj bodo pričakali državne podprvake, ki se na prvenstveni lestvici, s prednostjo treh točk, nahajajo tik pred ljubljansko zasedbo. Pričakovanja? "Potrebno bo zmagati in potrditi zmago proti Dravi. Sicer nismo v polni postavi, vendar kljub vsemu mislim, da lahko nanizamo nove tri točke," je pred srečanjem proti HiT Gorici optimističen prvi čuvaj med ljubljanskima vratnicama. Glede na to, da so se "kockarji" v letošnji sezoni že dvakrat srečali s četo Darka Milaniča in obakrat tesno, z 1:0, izgubili, se poraja vprašanje, kako bo tokrat … "Mislim, da smo v Novi Gorici nesrečno izgubili po enajstmetrovkah in menim, da je napočil čas, da jim to vrnemo. Tudi na prvem srečanju, pred domačimi gledalcu, smo bili dejansko boljši, saj smo imeli več priložnosti, a smo zatem dobili zadetek iz prekinitve. Vsekakor se jim bomo skušali oddolžiti za oba poraza," je načrte razkril dvajsetletni nogometaš, ki je v ambiciozno ljubljansko sredino prišel iz Aluminija, kjer je barve slednjega branil osem let.

Evropa, zakaj pa ne …

Interblock bi se v primeru zmage v točkovnem izkupičku izenačil z "vrtnicami", kar bi Ljubljančane bržkone popeljalo blizu tako želenega drugega mesta in posledično tekmovanja v evropskih pokalih. "Tako je … Naš cilj je priti v Evropo. Najkrajša pot je nedvomno pot preko pokala, a prepričan sem, da smo lahko v prvenstvu drugi in z zmago proti Hit Gorici se lahko temu cilju tudi močno približamo," je cilje edinega ljubljanskega prvoligaša opisal nogometaš iz Gerečje vasi, ki se je ob koncu pogovora dotaknil še izbora novopečenega selektorja mlade reprezentance do 21 let, Tomaža Kavčiča. "Osebno ga ne poznam,vendar sem zaenkrat o njem slišal vse najboljše. Mislim, da je bila to prava izbira in vsekakor si tudi sam v prihodnje želim biti na spisku," je za konec dejal mladi slovenski reprezentant.

Vnovič zdesetkani

Dragan Skočić bo imel za sobotno srečanje, ki ga bo moč gledati v živo na SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) vnovič skrbi s sestavo ekipo. Potem ko so na spisku poškodovanih Aleksandar Rodić, Ermin Rakovič, Igor Lazič in Rok Marinič, je bržčas vprašljiv nastop Suvada Grabusa, ki se je poškodoval na sredinem treningu. Prav tako si bosta srečanje s tribune ogledala Janez Zavrl in Krunoslav Rendulić, ki sta pordečela na srečanju proti Dravi, zaradi kartonov pa bi v primeru igranja moral počivati tudi 28-letni Rodić. Razveseljiva novica je, da se po odsluženi kazni v ekipo vrača Eric Akoto.

Ne spreglejte