Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2022,
17.45

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Manchester City Tottenham Arsenal Premier League Manchester United Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 6. 4. 2022, 17.45

2 leti

Izgubljena sezona za Manchester United

Ronaldo se ne predaja: "Borimo se do zadnjega diha!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Ronaldo Manchester | Nedavno je Ronaldo dosegel hat-trick proti Tottenhamu. | Foto Guliver Image

Nedavno je Ronaldo dosegel hat-trick proti Tottenhamu.

Foto: Guliver Image

Izgubljena sezona za Manchester United? Cristiano Ronaldo se še ne predaja. Želi si vsaj četrto mesto v angleškem prvenstvu, da bi naslednjo sezono igrali v ligi prvakov. "Borimo se do zadnjega diha!"

Arsenal Crystal Palace
Sportal Vieira meša štrene še "svojemu" Arsenalu, City vodi za točko

Tako Manchester United kot Cristiano Ronaldo sta imela ob poletni vrnitvi portugalskega zvezdnika v Manchester najvišje cilje. A vse bolj postaja jasno, da se tudi v tej sezoni rdeči vragi ne bodo vrnili k osvajanju najprestižnejših lovorik. Angleški naslov je bil njihov nazadnje leta 2013, pokal FA leta 2016, evropska liga prvakov pa pred 14 leti. V angleški ligi so pred zadnjimi osmimi krogi na sedmem mestu, kar 22 točk za vodilnim Manchestrom Cityjem. V pokalu FA jih je v četrtem krogu izločil Andraž Šporar z Middlesbroughjem, v ligi prvakov pa v osmini finala Jan Oblak in njegov Atletico Madrid.

Ronaldo Manchester | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Ronaldo se je na Old Trafford vrnil po 13 letih. Podpisal je za dve sezoni z možnostjo podaljšanja še za eno. A že prva je daleč od idealne. Menjali so tudi trenerja. Vmes se je govorilo, da Portugalec že izgublja potrpežljivost. Nekaj tekem je zaradi težav z zdravjem izpustil, tudi zadnjo proti Leicesterju. V vseh tekmovanjih je odigral 33 tekem in zabil 18 golov (tri je dal konec marca Tottenhamu).

Eden od njegovih marčevskih golov je bil izbran tudi za gol meseca v premier ligi. Ob prejemu te nagrade, pa tudi nagrade za igralca meseca, se je Ronaldo oglasil prek družabnih omrežij. Soigralce ter navijače je spodbudil, naj vztrajajo, da mesto v ligi prvakov za naslednjo sezono še ni izgubljeno. "Individualne nagrade so vedno dobrodošle, a so veliko več vredne, če so povezane z zmagami." Na zadnjih desetih premierligaških tekmah so zmagali samo trikrat, petkrat remizirali in dvakrat izgubili.

Boj za četrto mesto v premier ligi in ligo prvakov:

4. Tottenham 54 točk (30 tekem)
5. Arsenal 54 (29)
6. West Ham 51 (31)
7. Manchester United 51 (30)
8. Wolverhapton 49 (31)

Liga prvakov je pravzaprav še zadnje, kar lahko dosežejo, da ne bi bila sezona povsem izgubljena. Prinaša jo vsaj četrto mesto v premier ligi, za katerim pa trenutno zaostajajo tri točke. To bo ogorčen peteroboj. "Do konca sezone se lahko borimo še za veliko stvari. Nikoli ne smemo obupati, če so naši cilji še na dosegu roke. Hvala vsem, ki ste glasovali za gol meseca in igralca meseca. Gremo po še več! Borimo se do zadnjega diha! Gremo, rdeči vragi!" je še zapisal 37-letni Portugalec.

Chelsea
Sportal Chelsea po odhodu Abramoviča tone vse globlje, nogometaši kupujejo gorivo za avtobus
Ne spreglejte