Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
21.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 21.17

7 let, 12 mesecev

Rezervist Podlogar v 94. minuti zadel za nove tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za EP še petič zmagala. Malta je v Lendavi padla z 2:1, potem ko je v 94. minuti zadel Matej Podlogar.

Mlada slovenska reprezentanca do 21 let pod vodstvom Tomaža Kavčiča je na poti do Evra 2013, ki bo v Izraelu, pravzaprav nujno potrebovala nove tri točke. Slovenci, vodilni v svoji skupini, pa so si pričakovane tri točke zagotovili šele v zadnjem napadu na tekmi.

Pred tekmo so bili domači izraziti favoriti, Kavčič pa pred obračunom z Malto ni mogel računati na kar nekaj ključnih igralcev (Haris Vučkić, Matej Rapnik, Aljaž Struna, Martin Milec, Matic Fink in Nejc Mevlja). Prvi je zapretil kapetan Rajko Rep, ki je silovito sprožil z 20 metrov, a je odlično posredoval vratar gostov Steve Sultana. Slovenci so iztržili le enega od številnih kotov. Dve minuti zatem je z 20 metrov streljal še Dejan Lazarevič, v naslednjem napadu pa je z glavo poskušal še Miha Mevlja. Žoga je obakrat letela čez gol. Pritisk domačih pa se je stopnjeval (samo v prvem polčasu so imeli devet kotov) in tudi obrestoval, po podaji Repa in pobegu Bobana Joviča po desni strani, ko je v sredino poslal natančen predložek, pa je žogo v mrežo z močnim strelom pospravil Lazarevič v 32. minuti.

Gostje, ki si v prvem delu niso priigrali niti ene priložnosti, so v nadaljevanju prvi zapretili, potem ko je po predložku z leve strani z glavo nevarno poskušal Bjorn Kristensen, a vratarja Jana Oblaka ni presenetil. V nasprotnem napadu je za navdušenje poskrbel Lazarevič, ki je po samostojnem prodoru silovito streljal z 18 metrov, a je žoga letela tik nad okvirjem vrat. Premoč Slovenije v drugem polčasu ni bila več tako očitna, a tudi gostje so kazali več odločnosti v napadalnih namerah. V 76. minuti je Rep lepo streljal z 20 metrov, a je tudi ta žoga zletela tik nad levim zgornjim kotom gola. Sledila pa je hladna prha in nepričakovano izenačenje. Terence Vella se je otresel branilcev, prišel sam pred Oblaka in z natančnim strelom zadel najprej eno vratnico, potem se je žoga odbila še v drugo vratnico in v mrežo. Slovenski napadi iz obupa v zadnjih minutah niso obrodili sadov, in ko je že kazalo, da se bodo gostje veselili velike točke, Slovenci pa dve izgubili, so domači v tretji minuti sodnikovega podaljška le prišli do zmage. V kazenskem prostoru gostov je po kar nekaj odbitkih žoga prišla do rezervista Mateja Podlogarja, ki jo je poslal v mrežo za 2:1.

Ne spreglejte