Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
10.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

3

Natisni članek

Španija Maroko Katar 2022

Četrtek, 8. 12. 2022, 10.20

1 leto, 2 meseca

Resnični junak šokantne tekme med Marokom in Španijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

3

SP osmina finala Španija Maroko | Foto Reuters

Foto: Reuters

Si predstavljate, da ste ob robu igrišča, na katerem vaša reprezentanca strelja enajstmetrovke za preboj v četrtfinale, kar je največji nogometni uspeh vaše države, vi pa namesto na zelenico strmite na tribuno? No, to je na tekmi osmine finala med Španijo in Marokom doživljal varnostnik iz Maroka.

Namesto da bi maroški varnostnik Fakhreddine Derouich užival v izjemni predstavi maroške nogometne reprezentance in navijal pred usodnim streljanjem enajstmetrovk, je vestno opravljal svoje delo, pri čemer ni gledal dogajanja na zelenici, ampak je budno spremljal tribune stadiona Education City v Katarju.

Da vendarle ni robot in da ga je dogajanje na igrišču močno ganilo, so dokazale solze, ki so mu po pisku sodnikove piščalke, s katerim je označil konec tekme in zgodovinsko zmago Maroka, zalile oči. Kratek, a izjemno čustven video, ima že več kot dva milijona ogledov.  

Pri spletnem portalu Givemesport.com so varnostnika že oklicali za resničnega junaka tekme med Španijo in Marokom.

Zgodovinska zmaga Maroka

Da je šlo za zgodovinsko tekmo, dokazuje podatek, da je Maroko šele prva severnoafriška ekipa v zgodovini, ki se je prebila v četrtfinale svetovnega prvenstva v nogometu. Do zdaj so Maročani petkrat igrali na svetovnem prvenstvu (1970, 1986, 1994, 1998, 2018), iz skupinskega dela pa so se prebili le v Mehiki leta 1986, ko jih je nato izločila ekipa Zahodne Nemčije.

Kdo bo osvojil SP 2022 v Katarju?

  • Anglija
    4,52 %
    147 glasov
  • Argentina
    13,82 %
    449 glasov
  • Brazilija
    24,62 %
    800 glasov
  • Francija
    21,11 %
    686 glasov
  • Hrvaška
    17,08 %
    555 glasov
  • Maroko
    3,72 %
    121 glasov
  • Nizozemska
    3,57 %
    116 glasov
  • Portugalska
    11,57 %
    376 glasov
Oddanih 3250 glasov

Maroko je hkrati prva afriška reprezentanca po Kamerunu leta 1990 z nizom petih tekem brez poraza na mundialu. Letos je med drugimi v skupinskem delu premagal drugouvrščeno ekipo z lestvice Fife Belgijo (prejšnje prvenstvo v Rusiji je končala z remijem 2:2 prav proti Španiji), na štirih tekmah v Katarju pa je prejel le en gol. Hkrati je šele prvič na zadnjih štirih tekmah premagal zasedbo z Iberskega polotoka.

Pri strelih z bele točke je bil Maroko na tekmi osmine finala proti Španiji trikrat natančen, Španci pa sploh niso zatresli mreže. Sarabia je zadel vratnico, strela Carlosa Solerja in Sergia Busquetsa pa je ubranil vratar Bono. Na drugi strani so bili za Maroko natančni Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziyech in Achraf Hakimi.

Na spletni strani Givemesport.com dodajajo, da upajo, da bo varnostnik Fakhreddine v soboto, ko se bodo Maročani v četrtfinalu za polfinalno vstopnico pomerili s Portugalci, imel prost dan in bo lahko užival v vlogi gledalca.

Preberite še:

 

Ne spreglejte