Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 9. 2014,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor navijači Schalke Marko Šuler Ante Šimundža

Nedelja, 28. 9. 2014, 19.39

8 let

Rekordnih 1300: takšne invazije Mariborčanov pa še ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dvanajstkratni slovenski prvak Maribor slovi po zvestih navijačih, ki spremljajo ljubljence vsepovsod, pa naj gre za domače ali pa evropske tekme. V Gelsenkirchen se jih odpravlja kar 1.300.

Mariborski klub je potrdil. Za mikavno srečanje lige prvakov, v torek se bosta v Gelsenkirchnu pomerila Schalke in Maribor, so navijačem slovenskega prvaka prodali kar 1.300 vstopnic. S tem bodo izboljšali rekord najbolj množičnega gostovanja navijačev NK Maribor v evropskih tekmovanjih, presežene bodo tudi številke s srečanj v Zagrebu, Plznu, Rimu, Londonu ...

''To je dokaz, da delamo dobro ter da imamo podporo navijačev. To pa je obenem tudi obveza, da damo vse od sebe in odigramo tekmo na zelo visoki ravni, kar si tudi želimo na vsaki takšni tekmi. To je spodbuda za vse nas, ki delamo v klubu,'' se je rekordnega zanimanja mariborskih navijačev za gostovanje v Evropi razveselil trener Ante Šimundža.

Podpora navijačev predstavlja dodatno energijo

Njegovi izbranci bodo imeli v torek glasno podporo, saj bo zaradi ljubezni do vijolic v rudarsko prestolnico Porurja prispelo več kot tisoč privržencev mariborskega kluba. ''Super. Nogomet igramo za njih. In če pridejo v takem številu, bo njihova podpora dodatna energija. Lepo je slišati kaj takega,'' ni skrival zadovoljstva zaradi rekordnega gostovanja mariborskih navijačev Marko Šuler, ki ga ne skrbi sobotni razplet na dvobojih v Domžalah in Gelsenkirchnu.

Maribor je zgolj remiziral pri zadnjeuvrščenem slovenskem prvoligašu, Schalke pa je v vedno zanimivem in energičnem sosedskem derbiju z 2:1 porazil dortmunsko Borussio. ''Take stvari v Evropi nimajo velikega pomena. V torek nas čaka tekma na povsem drugačni ravni, v drugem tekmovanju. Zato remi proti Radomljam ne bo veliko vplival na pripravo za tekmo s Schalkejem,'' je pojasnil nekdanji slovenski reprezentant, ki je prevzel dirigentsko palico v obrambni vrsti 12-kratnih državnih prvakov.

V Londonu bo še več navijačev Maribora

Zanimivo pa je, da naj bi rekord najbolj obiskanega gostovanja veljal le slab mesec, saj bo Mariborčane čez dobre tri tedne čakala tekma v Londonu, ko se bodo 21. oktobra predstavili pri Chelseaju. Mariborski klub sporoča, da je povpraševanje za vstopnice ogromno in bi lahko prekosilo tudi zdajšnjega za dvoboj v Gelsenkirchnu. Vstopnice za dvoboj med Chelseajem in Mariborom bodo začeli v Vijol'čni Bajti prodajati v ponedeljek ob 9. uri, cena vstopnice pa znaša 45 evrov.

Ne spreglejte