Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 6. 2008,
12.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 24. 6. 2008, 12.21

8 let, 5 mesecev

Pušnik: Še vedno iščemo okrepitve

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Rudarja iz Velenja se po dveh letih vračajo v slovenski prvoligaški prostor. Izbranci Marijana Pušnika so s pripravami pričeli že 16. junija. Drevi se bodo doma pomerili z Mariborom.

Nogometni klub iz slovenske prestolnice ‘’lignita’’ je v prvoligaškem prostoru nazadnje zaigral v sezoni 2005/06, ko je tekmovanje prepričljivo končal na zadnjem mestu. V 36 nastopih je zbral le 15 točk, za devetouvrščeno Belo krajino pa zaostal kar 19. V taboru Rudarja so prepričani, da bo v tekmovalni sezoni 2008/09 povsem drugače. Cilj Velenjčanov predstavlja uvrstitev v ‘’varno’’ zavetje sredine.

Premalo borbenosti

‘’Ekipa je še v formiranju. Za nami je prvi teden priprav. Zelo smo bili zadovoljni z nastanitvijo na petdnevnih pripravah v Brežicah in Čatežu. Sedaj smo se vrnili v Velenje. Prvo pripravljalno tekmo s Celjem smo odigrali slabo. Pokazali smo premalo žara in borbenosti. Fantom sem povedal, da je prehod iz druge v prvo ligo velik, a se tega očitno nekateri ne zavedajo. Po drugi strani je jasno, da še eksperimentiramo in menjamo igralna mesta,’’ je povedal za Sportal Marijan Pušnik, ki se bo po prijateljski tekmi s Celjani znova pomeril proti klubu, ki ga je v preteklosti že treniral. Rudar bo namreč drevi pred domačim občinstvom pričakal sedemkratne državne prvake iz Maribora. ‘’Ko se uvrstiš z ekipo naprej, hočeš za začetek čim težje preizkušnje, da se prepričaš, kje sploh si. Po Mariboru se bomo v nedeljo pomerili s splitskim Hajdukom, 2. julija pa prihaja na priljubljeni nogometni praznik v Velenju – dan nogometa – nekdanji član lige prvakov, slovaški klub Žilina,’’ je napovedal še eno močno preizkušnjo na velenjskem štadionu ob jezeru.

Štirje prišli, sedem odšlo

Kar se tiče igralskega kadra za bližajočo sezono, se je na seznamu ‘’prišli-odšli’’ znašlo že kar nekaj imen. Dres Rudarja ne bodo več nosili Semir Agič, Žan Grešovnik, Enver Hankič, Ožbej Krpač, Almir Rahmanovič, Aleš Šmon in Ivica Vuka, za stratega Velenjčanov pa je bolj pomemben podatek, da je ostala večina igralcev, ki so nedavno v drugoligaški konkurenci prehiteli prav vse tekmece. ‘’V prihodnjih 10 do 14 dneh bodo na preizkušnje prihajali še razni nogometaši. Več o tem bi znal povedati športni direktor Miran Jalušič. Še vedno iščemo napadalca in ofenzivnega zveznega igralca, prav pa bi prišel tudi še kak branilec,’’ je izpovedal želje Korošec, ki je zadovoljen s prihodom prvih štirih okrepitev. To so zvezni igralec Miha Golob (Aris Limassol, Ciper), napadalec Edin Juzonović (Krško, prej Rijeka), vratar Boban Savić (Livar) in osrednji branilec Petar Stojnić (Aluminij).

Ne spreglejte