Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 9. 2015,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Zavrč Marijan Pušnik Slavko Matić Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 23. 9. 2015, 21.43

8 let

Pušnik: Pustite fante pri miru, krivda je moja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Razočaran sem," je priznal trener Olimpije Marijan Pušnik in prevzel odgovornost za poraz, strateg Zavrča Slavko Matić pa je opozoril na vrednost zaporednih zmag nad najboljšima kluboma v Sloveniji.

Vsakega niza je enkrat konec. Tako kot je nastopil čas za konec zmagovitega niza Olimpije, bo enkrat konec tudi niz nepremagljivosti Zavrča. V sredo so se končale sanje največjih optimistov zeleno-belih, da bi Olimpija ujela absolutni rekord v zgodovini 1. SNL in zapored ugnal vsaj ducat tekmecev. Končalo se je pri številki sedem, usoden je bil ''palček iz Haloz'', ki je bil v soboto usoden že za Maribor in tako v enem poskrbel za dve zelo sladki zmagi.

''To je velik uspeh. V štirih, petih dneh smo premagali dva največja kluba v Sloveniji. To se klubu, kot je Zavrč, ne dogaja pogosto, tako da smo še polni vtisov in čustev,'' so bile prve besede Slavka Matića, ko je svoje misli zaupal sedmi sili. Stanovskemu kolegu pri Olimpiji je čestital za pošteno in korektno igro, opozoril pa je tudi pomembnost na doseganja zadetkov ob pravem času.

Zavrč je z dvema zadetkoma v prvem polčasu razžalostil Stožice in pokvaril vnaprej pripravljeno zabavo, namenjeno vodilni ekipi. Okrog tri tisoč navijačev Olimpije se resda ni pustilo motiti, tako da so kljub visokemu zaostanku zvesto bodrili zmaje do zadnjega sodnikovega piska in še dlje, a to ni pomagalo Pušnikovi četi, da bi se vrnila v igro in ujela Zavrčane.

Matić: Igralci so povsem izčrpani

''Naš trud se je poplačal, oba zadetka pa smo dosegli ob pravem času. Nato smo odigrali fenomenalno v taktičnem smislu in dvoboj mirno privedli h koncu,'' je bil mladi srbski strokovnjak ponosen na svoje izbrance, ki so v Stožicah pustili zadnji atom moči, kar je občutil tudi po srečanju v slačilnici. ''Igralci so fizično in psihološko povsem izčrpani, tako jih moramo dvigniti, saj nas v soboto pred domačim občinstvom čaka nova tekma. Prihaja Rudar in moramo se predstaviti v dobri luči,'' že počasi pogleduje proti tekmi 12. kroga.

Če so nogometaši Zavrča igrišče zapuščali dobre volje in po tekmi z veseljem pozdravili 14 navijačev, ki so jih bodrili v Stožicah, pa Marijan Pušnik ni skrival razočaranja. Najbolj je bil pretresen zaradi slabe izvedbe v prvem polčasu, ki je Olimpiji prinesla neulovljiv zaostanek z 0:2. ''Čestitke Zavrču za zasluženo zmago, ki ji ne gre oporekati. Že proti Gorici nismo bili pravi, a smo se izvlekli, danes pa ni šlo,'' je opozoril že na neprepričljivo predstavo v mestu vrtnic, zlasti v prvem delu.

Nekateri so kar sklonili glave

Korošec je nato naštel poglavitne napake, ki so jih delali njegovi izbranci. Ni bil zadovoljen z izkazano stopnjo bojevitosti, zlasti v prvem polčasu, ki ga je v tem oziru označil za katastrofalnega, premalo so igrali v globino, preveč je bilo nabijanja žoge in dolgih podaj, pogrešal je tudi več energije in dobljenih dvobojev. ''Ni bilo podcenjevanja, je pa morda še navzoča miselnost prejšnjih let, ko dobimo prvi zadetek. Nekateri so kar sklonili glave, govorica telesa pri igralcih je bila slaba, ko pa smo dobili še drugi gol, se fantje niso več dvignili. Poskušal sem jih prebuditi ob polčasu, a ni šlo,'' je ''moško'' priznal, da na domači tekmi z Zavrčem ni bil kos nalogi.

Proti Zavrču še brez zeleno-belega zadetka

Haložani povzročajo Olimpiji ogromne težave, saj na obeh tekmah v tej sezoni proti njim še niso dosegli zadetka. Ne smemo pozabiti, da so Ljubljančani z naskokom najučinkovitejši prvoligaški klub, kar samo še krepi samozavest Zavrča, da se ni ustrašil zeleno-belih strelcev.

''Pač ni šlo. Sem šef tega ansambla, zato pustite fante pri miru in kritike usujte name. Prevzemam vso krivdo za današnji poraz. Ekipe nisem najbolje pripravil tako prihično kot tudi taktično. Naš pristop ni bil pravi. Zdaj bomo tri točke iskali v Domžalah, bi pa rad poudaril, da imamo še veliko pomankljivosti in nas čaka še veliko dela,'' je napovedal sobotni derbi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije v mestu ob Kamniški Bistrici.

Olimpija se lahko Domžalam zahvali, da so se ji Mariborčani po presenetljivi zmagi Zavrča v Ljubljani približali le na devet točk razlike. Se je pa Olimpiji približala tudi Elsnerjeva četa, ki zdaj zaostaja le za pet točk, kar pomeni dobro iztočnico za izjemno zanimivo sobotno srečanje.

Ne spreglejte