Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 8. 2008,
22.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 30. 8. 2008, 22.15

8 let, 5 mesecev

Ptujčani v Velenju padli kot zrele hruške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V 7. krogu PrveLige Telekom Slovenije so v Velenju nogometaši Rudarja premagali Labod Dravo s 3:0 (1:0). Edin Junuzović je dosegel že šesti zadetek v tej sezoni.

Velenjčani so pred številnimi domačimi gledalci brez večjih težav odpravili ptujsko Dravo in se zavihteli na četrto mesto prvenstvene lestvice. Še naprej je zelo učinkovit Junuzović, ki je zadel že na šesti zaporedni tekmi in je tako eden glavnih junakov uspešne vrnitve Rudarja v prvoligaško konkurenco. Velenjski nogometaši so z novimi tremi točkami na četrtem mestu zamenjali prav Dravo, ki je zdaj peta. Obe ekipi imata po deset točk.

Gostitelji sprva čakali

Že na samem začetku tekme so gostitelji pokazali, da merijo na tretjo zmago. Kmalu po uvodnem sodnikovem žvižgu je namreč Trifkovič po podaji Jeseničnika le za las zgrešil cilj, na drugi strani pa je Semler poskusil z volejem, a je bil prav tako nenatančen. Gostitelji so sicer začeli nekoliko zaprto in čakali predvsem na protinapade, toda v 26. minuti so izkoristili napako gostov in povedli. Murko je izbil žogo do Grbića, ki je podal globinsko podajo do Mujanovića, ta je bil nato uspešnejši tako od Murka, ki je zapustil svoja vrata, kot tudi branilcev Filipovića in Andjelkovića ter gostitelje povedel v vodstvo.

Posredovanje Savića

Gosti so bili najbližje izenačujočemu zadetku na začetku drugega polčasa, ko je Drevenšek s 25 metrov proti vratom poslal pravo bombo, a je Savić odlično posredoval in žogo izpod prečke odbil v kot. Rudar je dobro igro nadgradil še z dvema goloma. V 75. minuti je Mujaković potegnil po sredini igrišča in nato odigral dvojno podajo z Golobom ter na koncu izigrano gostujočo obrambo matiral z natančnim strelom. Zadnji gol na tekmi je bil podoben drugemu, le da sta ključni vlogi odigrala Junuzović in Zajc. Prvi je ob koncu akcijo učinkovito končal in zabil svoj šesti gol v prvenstvu. V zadnjih trenutkih tekme se je sicer poškodoval, vendar po prvih informacijah ne gre za nič resnega.


Fotoutrinki s tekme:















Ne spreglejte