SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednik Zavrča o uvrstitvi med prvoligaše in načrtih

3

termometer

 | Foto:
Predsednik novopečenega prvoligaša, Miran Vuk, je po slavju strnil vtise in razkril načrte za naprej. Klub bo proračun dvignil za deset odstotkov, okrepitve iskal na Hrvaškem, uredil pa tudi tribuno.

Zavrč si je dva kroga pred koncem 2. SNL na tekmi s Šenčurjem zagotovil prvo mesto in uvrstitev med prvoligaše. Gre za izjemen dosežek druga najmanjše slovenske Občine s 1500 prebivalci. Zavrč je še pred eno sezono igral med tretjeligaši. Po slabšem začetku so po zimskem prestopnem roku postali glavni favoriti za prvo mesto. "Na začetku je to bila le želja, med sezono pa je postal kar cilj. Vedno bolj smo stopnjevali ritem in se zasluženo uvrstili med prvoligaše. Potrditev tega smo pričakovali že prej, vendar nam je uspelo dva kroga pred koncem sezone," je uvodoma za Sportal dejal Miran Vuk.

Pri Zavrču imajo tudi že načrt, kako se bodo lotili projekta v 1. SNL. Tudi nekaj igralcev pa ima že izkušnje z igranjem med prvoligaši. "Treba bo okrepiti kader. Igralce bomo iskali v okolici Zavrča, v Varaždinu in Čakovcu, saj sta oba kluba propadla. Iz tega bazena bomo črpali tudi igralce za mlade kategorije. Bomo pa zvišali proračun za 10 odstotkov, kar pomeni, da se bodo tudi za toliko zvišale plače. Razen dveh, treh izjem, imajo igralci okrog 1000 evrov plače. Mislim, da bi mogli biti s tem zadovoljni tudi v prvi ligi, saj nekateri ljudje delajo precej več za manj plačila. Nočemo iti po poti drugih klubov. Smo pa uredili tudi razsvetljavo in pridobili gradbena dovoljenja za tribuno. Glavni cilj bo seveda obstanek v ligi, če pa se bo ponudila priložnost za kaj več, pa jo bomo skušali izkoristiti," pravi predsednik kluba.

Sredi sezone je na klop sedel Viktor Trenevski, ki je stari znanec slovenskih prvoligaških zelenic, vendar kot igralec. "Trenevski je igral v velikih klubih. Med drugim tudi za Partizan, v Braziliji in Mehiki, kakor tudi v slovenski ligi. Vidi se, da se razume na nogomet, vendar še vedno spoznava ekipo. Sedaj bo imel čas, da jo sam pripravi," je dejal Vuk, ki se nadeja tudi večjega obiska. "Novi nogometaši bodo s sabo na tribune zvabili nove navijače in nadejam se, da bomo imeli še večji obisk kot doslej," dodaja prvi mož Zavrča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin