Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Atletico Madrid Diego Simeone Arda Turan Vicente Calderon Chelsea

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 12.15

6 let, 6 mesecev

Pozor, Chelsea: Atletico računa na vsa orožja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Trenerju Atletica Diegu Simeoneju se lahko pred prvim polfinalnim vrhuncem lige prvakov smeji od sreče. Tekmece iz Londona bo pričakal z najmočnejšo postavo, pripravljen je tudi Turek Arda Turan.

V torek bosta prvi polfinalni "polčas" v ligi prvakov odigrala Atletico in Chelsea, dan pozneje bosta v španski prestolnici dejavna Real ter Bayern. Ozračje pred spektaklom na razprodanem štadionu Vicente Calderon, ki bi lahko v tej sezoni pozdravil španske prvake, se stopnjuje. Za dobro voljo med privrženci rdeče-belih so poskrbele novice, da se je seznam poškodovanih igralcev pred pomembnim izzivom z Mourinhovo četo izpraznil. Ob pravem trenutku, saj prihaja tekma, od katere je odvisno marsikaj.

Otočane bo v torek pričakal tudi izkušeni zvezni igralec Arda Turan, ki si je 1. aprila na četrtfinalni tekmi lige prvakov v Barceloni poškodoval mišico ter bil odsoten skoraj tri tedne. Bradati Turek je zelo pomemben člen udarne enajsterice Atletica. Turan je brez težav opravil nedeljski trening na Calderonu, kjer bo v torek prva bitka med trenutno vodilno špansko ekipo ter Chelseajem. V neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na Planet TV.

Ker bosta trenerju Simeoneju na voljo tudi prvi vratar Thibaut Courtois in najboljši strelec Diego Costa, je sreča v taboru Atletica nepopisna. Španskemu klubu po zagotovilih Evropske nogometne zveze (Uefa) vendarle ne bo treba plačati vrtoglavega zneska za nastop Belgijca, posojenega vratarja Chelseaja na začasnem delu v Madridu, brazilski napadalec s španskim potnim listom, ki je prejšnji konec tedna staknil poškodbo po nesrečnem trku z vratnico, pa naj bi zaigral od prve minute. Tako bo Mourinhova četa naletela na najmočnejšo postavo v tem trenutku najbolj vroče španske ekipe, ki doma meša štrene Realu in Barceloni, v Evropi pa želi iti do konca in osvojiti še ligo prvakov. Za zdaj ji kaže odlično.

Ne spreglejte