Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2020,
14.04

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Euro 2020 UEFA Liga narodov

Ponedeljek, 2. 3. 2020, 14.04

4 leta, 1 mesec

Kongres Uefe in žreb skupin za ligo narodov

Posvet Uefe o koronavirusu in usodi Eura 2020, torkov žreb ni ogrožen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Euro 2020 | Kakšna bo usoda letošnjega evropskega prvenstva v nogometu? | Foto Reuters

Kakšna bo usoda letošnjega evropskega prvenstva v nogometu?

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v torek v Amsterdamu izvedla kongres in žreb skupin za ligo narodov. Bo pa že danes izvršni odbor Uefe razpravljal o potencialnem vplivu novega koronavirusa na izvedbo letošnjega evropskega prvenstva.

Na zasedanju naj bi se člani izvršnega odbora Uefe posvetovali o konkretnih ukrepih glede novega koronavirusa ali celo o drugih scenarijih, tudi o odpovedi EP, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Letošnje evropske prvenstvo bo med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, uvodno tekmo prvenstva pa bo gostil Rim.

A v Italiji, predvsem na njenem severu, vladajo izredne razmere zaradi nevarnosti okužbe z omenjenim virusom, zaradi česar so med drugim preložili več prvoligaških nogometnih tekem v zadnjih dveh tednih.

Aleksander Čeferin bo v torek vodil kongres Uefe v Amstedamu, nato bo sledil ples kroglic za novo izvedbo lige narodov. | Foto: Reuters Aleksander Čeferin bo v torek vodil kongres Uefe v Amstedamu, nato bo sledil ples kroglic za novo izvedbo lige narodov. Foto: Reuters

"Uefa jemlje to problematiko zelo resno. Pozorno spremljamo razmere in smo v stiku s Svetovno zdravstveno organizacijo ter nacionalnimi oblastmi glede koronavirusa," so zapisali pri Uefi.

Tekme ob 60-letnici EP bodo ob Rimu gostili še London, München, Baku, Sankt Peterburg, Bukarešta, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budimpešta, Glasgow in Köbenhavn.

Slovenija v torek v ligi C

Kot pa trdijo pri krovni evropski nogometni organizaciji, bosta kongres (9.00) in žreb lige narodov (18.00) v torek potekala po prvotnem načrtu. Na žrebu bo Slovenija, ki bo igrala v ligi C, v tretjem bobnu skupaj z Estonijo, Litvo in Luksemburgom. V tej ligi bodo igrali še Grčija, Albanija, Črna gora, Gruzija (boben 1), Severna Makedonija, Kosovo, Belorusija, Ciper (boben 2), Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan in Moldavija (boben 4), poroča STA.

Ne spreglejte