Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tonči Žlogar Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 13.34

8 let

Portugalcem ne bo uspelo, Cristiano Ronaldo ne more vsega sam

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako je enajsti dan svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji videl nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar?

Nedeljski dan sta s tekmo na sloviti Maracani v Rio de Janeiro v Braziliji v drugem krogu skupine H odprli Rusija in Belgija, ki se je z ekipo Fabia Capella mučila vse do zaključka tekme, ko je zadel mladi Divock Origi in poskrbel za drugo zmago Belgijcev. Ti so zdaj že v osmini finala.

Belgija je eden izmed favoritov prvenstva

"Belgija je bila zame že pred začetkom prvenstva eden izmed favoritov celotnega prvenstva. Je zelo dobra reprezentanca, ki so jo gradili kar nekaj časa. Odlično deluje kot ekipa, ima tudi odlične posameznike. Res je, da Belgijci niti proti Alžiriji in niti proti Rusiji niso bili superiorni, na obeh tekmah so se pošteno namučili, da so zmagali, a najbolj pomembno je, da so zmagali. Nasprotniki Belgijcev so na obeh tekmah igrali zelo zaprto, zato so imeli z njimi nekaj težav. Ko se bo kdo spustil v odprt boj z Belgijci, lahko pričakujemo, da bodo veliko boljši," se je razgovoril Tonči Žlogar.

"Predvsem Eden Hazard in Dries Mertens sta pri Belgiji zelo nevarna. Odlična krilna napadalca, ki lahko prebijeta vsako ekipo. Prav zanimivo bo videti, kako se bodo Belgijci odrezali, ko bo šlo na izpadanje, in bosta imela več prostora. Težko napovem, česa so sposobni, a kakovost Belgijci prav gotovo imajo," je še povedal o ekipi, ki jo vodi Marc Wilmots.

Slab dan branilcev in vratarja

Druga tekma dneva, prav tako v skupini H, je bila v Porto Alegreju. Tam so gledalci na obračunu med Alžirijo in Južno Korejo videli nepričakovano veliko zadetkov. Kar šest, Afričani so zmagali s 4:2. "Tekma je bila zanimiva, Alžirci so me prijetno presenetili. Zanimivo je bilo videti, da se Južnokorejci niso predali niti takrat, ko so zaostajali z 0:3. Ko so znižali na 1:3, so prevzeli pobudo in videti je bilo, kot da lahko pride do preobrata. Potem so Alžirci zadeli še četrtič in njihovih upov je bilo konec," je obračun Afričanov in Azijcev videl nekdanji slovenski reprezentant.

"Osrednja branilca in vratar Južne Koreje niso imeli svojega dne. Delali so preveč individualnih napak, zato se tekma ni mogla končati drugače, kot se je. Alžirci so na drugi strani igrali zelo poletno, agresivno. Odlično so prehajali iz obrambe v napad. Prijetno so me presenetili," je ponovil Žlogar, ki si razpleta v tej skupini – Rusija za napredovanje v zadnjem krogu potrebuje zmago nad Alžirci, teoretične možnosti za preboj v osmino finala ima tudi Južna Koreja – ni upal napovedati.

"Ne, lahko se zgodi marsikaj. Vemo, da ekipe Fabia Capella znajo igrati na rezultat, na drugi strani je Alžirija v prednosti in potrebuje le remi. Bomo videli, zanimivo bo," pravi nogometaš, ki se lahko pohvali s 37 nastopi v dresu Slovenije.

Kje pa, na dogovor lahko kar pozabimo

Za konec še skok v skupino G, v kateri sta ZDA in Portugalska s tekmo, ki se je končala z remijem z 2:2, zaključili drugi krog prvenstva v Braziliji. "Pri Portugalski je jasno, da ne kaže tistega, česar je sposobna. Od Portugalcev sem pričakoval več. Jasno je, da Cristiano Ronaldo ne more vsega narediti sam, za nameček je poškodovan. Dobro je, da so Portugalci prišli vsaj do remija in bo v zadnjem krogu še napeto," pravi Žlogar.

Pred zadnjim krogom so Američani v veliki prednosti, za napredovanje jim ustreza že točka proti Nemcem. Tudi ob porazu se lahko znajdejo tam. Imajo namreč za dva gola boljšo razliko od Gane in za kar pet boljšo od Portugalcev. Ti bi torej v zadnjem krogu morali visoko premagati Gance, medtem ko bi morali Američani izgubiti proti Nemcem.

"Portugalcem kaže slabo. Ko nisi odvisen sam od sebe, je najtežje. Dvomim, da jim bo uspelo nadoknaditi tak zaostanek za Američani. Kdo ve, če bodo Gance sploh premagali? Res je, da pri Gani ne igra Sulley Muntari, kar je velik minus za Afričane, a vseeno mislim, da bo Ronaldu in soigralcem težko," je še povedal Žlogar, ki ne verjame v to, da bi se Nemci in Američani, ki jih vodi Nemec Jürgen Klinsmann pred zadnjim krogom dogovorili za remi.

"Ne, kje pa. Nemci bodo igrali na zmago. Morda bosta obe ekipi igrali malce bolj previdno, a dogovora prav gotovo ne bo," je zaključil nekdanji nogometaš številnih klubov v Sloveniji in tujini.

Ne spreglejte