Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 5. 2013,
15.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor NK Triglav Dušan Kosič

Četrtek, 9. 5. 2013, 15.43

7 let, 12 mesecev

Pomoč od zgoraj za tri gole in finale, zdaj po lovoriki

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nesporni junak uvrstitve Maribora v finale pokala je zagotovo Brazilec Marcos Tavares. Na dveh tekmah proti Triglavu je zabil štiri gole.

Dobri duh Ljudskega vrta je spet prišel iz stekleničke. V Kranju je v zadnjih minutah poskrbel za izenačenje na 2 : 2 in vijoličastim priigral boljši izhodiščni položaj pred povratno tekmo pred domačimi navijači. Nogometaši Triglava s trenerjem Dušanom Kosičem na čelu, ta je z Mariborom velike bitke bil že kot prvi med enakimi pri Olimpiji, so pred povratno tekmo polfinala pokala zagotovo verjeli, da lahko presenetijo in se z zmago prebijejo v veliki finale. Njihovo upanje je razblinil Marcos Tavares. Zadel je prvič, drugič in tudi tretjič ter s klasičnim ''hat-trickom'' poskrbel, da se bodo vijoličasti v velikem finalu potegovali za osmi naslov pokalnega prvaka v zgodovini kluba. Brazilec je bil zraven pri dveh. Seveda verjame, da bo visoko v zrak dvignil tudi tretjega. ''Bog mi je pomagal, da sem zabil tri gole in Mariboru pomagal izpolniti cilj,'' je po tekmi v Ljudskem vrtu zvest samemu sebi ostal 29-letni napadalec. ''Hvaležen sem tudi soigralcem. Brez njih ne bi mogel narediti ničesar. Zmaguje ekipa in ne posameznik. Pa tudi navijačem bi se zahvalil. Spet so pripravili odlično vzdušje in nam pomagali do uspeha. Brez Viol, ki nas vseskozi podpirajo, bi bilo veliko težje,'' je zahvale nadaljeval skromni Brazilec. ''Tekma je bila zahtevna, a nam je uspelo. Nasprotnik je bil dober, toda naše napredovanje je zasluženo. Izpolnili smo cilj, zdaj nas čakajo novi izzivi. V finale gremo po zmago. Seveda pa ne bo lahko. Spet bomo morali igrati najbolje, tako kot znamo. Če bo tako, nam lahko uspe,'' je še povedal Tavares.

Napada osmo in deveto lovoriko

Še pred napadom na pokalno lovoriko pa bodo Mariborčani napadali tudi naslov v prvenstvu. Pet krogov pred koncem imajo pred Olimpijo deset točk prednosti. V soboto bodo velikega rivala in najbližjega zasledovalca v boju na prvenstveno krono gostili v Ljudskem vrtu. Z zmago bi si že zagotovili naslov. In kaj je slajšega kot priti do najbolj pomembne domače lovorike z zmago nad velikim rivalom, za nameček pred domačimi navijači. ''Tako je. Pozabiti moramo na pokal in misli osredotočiti le še na sobotno tekmo. Moramo izkoristiti priložnost, ki se nam ponuja, in zmagati. Naredili bomo vse, da nam uspe,'' pravi najboljši strelec Maribora v tej sezoni. Po treh golih, ki jih je pospravil v mrežo Kranjčanov, je že pri številki 22. Bolj kot osebna statistika pa ga seveda zanimajo rezultati ekipe. Ta je v tej sezoni odigrala že nemalo pomembnih tekem, tudi evropskih. Dneve pred sobotnim derbijem z Ljubljančani Brazilec primerja s tistimi, ko je Maribor z nestrpnostjo pričakoval Lazio, Tottenham, Panathinaikos, zagrebški Dinamo … ''Lahko bi rekel, da je tako. Energija je podobna. V zraku je čutiti, da je pred nami posebna tekma. Osredotočeni smo le na derbi. Čaka nas zahteven tekmec, pričakujem dobro tekmo. Naredili bomo vse, da bomo v soboto postali prvaki,'' je pogovor sklenil ljubljenec mariborskega občinstva, ki je od leta 2008, ko je prišel v Maribor, osvojil že sedem lovorik. Tri v prvenstvu, dve v pokalu in dve v superpokalu. Se bo od letos naprej ponašal z devetimi?

Ne spreglejte