Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
8. 7. 2014,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Neymar

Torek, 8. 7. 2014, 16.29

8 let

Pomembne so le zmage: bili so spektakularni, a se jih ne spomni nihče

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zico, eden izmed najboljših brazilskih nogometašev, ki se ne more pohvaliti z naslovom svetovnega prvaka, je prepričan, da Braziliji lahko uspe tudi brez Neymarja.

"Jasno je, da je Neymar v središču pozornosti, saj je naš najboljši nogometaš, a Brazilija ni odvisna le od njega. Brazilija ima odlično reprezentanco, zmaguje lahko tudi brez svojega najboljšega posameznika. Verjamem, da bo to tudi storila. Obeta se zanimiva tekma proti Nemčiji v polfinalu, ne bo nam lahko, a bomo zmagali," je prepričan danes 61-letni Zico, v reprezentančnem dresu je na 71 tekmah zabil kar 48 golov.

S številnimi, ki so prepričani, da Brazilija ne igra dovolj dobro in si ne zasluži naslova prvaka, se ne strinja. Če kdo, potem prav Zico dobro ve, da lepota v igri ni tista, ki prinaša naslove. Z Brazilijo je nastopil na treh svetovnih prvenstvih, v letih 1978, 1982 in 1986, a ni osvojil niti enega naslova. "Seveda bi bilo sanjsko, če bi bili prvaki in ob tem igrali spektakularno, a ker je realnost nekoliko drugačna, moramo biti zadovoljni. Najbolj pomembno je, da zmagujemo. Leta 1982 sem igral za Brazilijo, ki je bila po mnenju številnih najbolj spektakularna in nadarjena do zdaj, zabijali smo gole in igrali lepo, a nismo osvojili naslova. Kdo se nas danes spominja? Nihče. Nismo postali del nogometne zgodovine. Pomembno je le, da Brazilija postane svetovni prvak. Vse drugo gre v pozabo," se je več kot tri desetletja v preteklost zazrl legendarni brazilski nogometaš.

Leta 1982 jih je ustavila Italija

Takrat, na prvenstvu v Španiji 1982, se je Brazilija sprehodila skozi prvi skupinski del s tremi zmagami in kar desetimi zadetki v nasprotnikovih mrežah, prejela je le dva, zmagala je tudi na uvodni tekmi drugega dela proti Argentini (iz skupine s tremi reprezentancami je napredovala le ena), potem pa izgubila proti Italiji z 2:3 in ostala brez mesta v polfinalu.

Ne spreglejte