Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Triglav

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 10.21

8 let

Po slabih rezultatih Triglav zapustil športni direktor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po slabih rezultatih Triglava, ki kot edini v Prvi ligi Telekom Slovenije še ni zmagal, je odstopil športni direktor Robert Misja. Kot razlog je navedel zasičenost.

Odstop je Robert Misja uradno podal po tekmi z Mariborom. Kaj je torej privedlo do odhoda iz gorenjskega kluba, kjer je deloval pet let? "Glavni razlog je zasičenost in prezasedenost. Delo športnega direktorja sem opravljal pet let, pet res intenzivnih let, še posebej po odhodu prejšnjega direktorja/predsednika sem vložil ogromno napora, pa ne samo jaz, da se je klub obdržal na visokem nivoju. V zadnjem obdobju sem začutil zasičenost, nisem imel več prave energije in predvsem navdušenja, ki je predpogoj za uspešno delo na tem nivoju, posebej v klubu, kot je Triglav. Mislim, da se me je naveličalo tudi okolje, in ob vseh svojih drugih obveznostih sem ocenil, da je čas za odhod. Nogomet se odvija v ciklih in mislim, da se je moj cikel na tem mestu končal, da sem se izčrpal, da sem klubu in ekipi dal, kar sem lahko. Končuje se tudi prestopni rok, klub je v polnem pogonu v novi sezoni, tako da stvari predajam urejene," je sporočil Misja.

Za odstop se je odločil že pred tekmo z Mariborom, ko je Triglav vpisal šesti poraz na sedmih tekmah: "Dejansko nisem odstopil po tekmi z Mariborom. O tem sva se s predsednikom pogovarjala že dan ali dva prej in se dogovorila za prekinitev sodelovanja, vendar pred tekmo nisva želela motiti zbranosti ekipe. Seveda so tudi slabi rezultati eden od dejavnikov, saj se nogomet igra za rezultate. In prvi odgovorni za športne rezultate kluba je vedno športni direktor. Vendar to nikakor ni glavni razlog, saj je ravno tekma z Mariborom pokazala, da bo imel Triglav kljub vsemu tudi to sezono konkurenčno ekipo v prvi ligi in da je osnovni cilj, to je obstanek v ligi, realen, niti slučajno pa ne lahko dosegljiv," je za spletno stran kluba dejal Robert Misja in naštel razloge za slabše rezultate.

"Obstaja več razlogov. Eden je nedvomno ta, da ekipo sestavljamo do konca avgusta, do konca prestopnega roka. Mislim, da je s povratkom Petra Stojniča ekipa kakovostno dobro zaokrožena in da smo našli ustrezne alternative za igralce, ki so odšli po pretekli sezoni. Drugi razlog so odsotnosti najboljših igralcev na tekmah zaradi poškodb, kartonov in drugih razlogov. Morate vedeti, da smo do včerajšnje tekme zares dobro igrali zgolj v Domžalah, kjer smo bili edinkrat več ali manj kompletni. Sicer so nam vsako tekmo manjkali vsaj trije igralci – odsotnosti Krciča, Dialloja, Redžiča, Šturma, Klemenčiča in še koga so se izjemno poznale, ni bilo še Palibrka in Stojniča. Proti Mariboru smo bili bolj kompletni in ekipa je spet funkcionirala. Ko se bodo priključili še manjkajoči, bo to dobra ekipa. Tretji razlog je neuigranost. Po lanski sezoni je odšlo veliko igralcev, vsak trener pa potrebuje čas, da spozna vse detajle posameznikov in vse skupaj zamesi v delujočo celoto. Naslednji razlog je igra, ki jo želi gojiti Dušan Kosič, ki je zelo zahtevna, posebej za ekipe s spodnjega dela lestvice. Močno upam, da Duletu (Dušan Kosič, op. p.) uspe, proti Mariboru smo delovali zelo dobro. Z njegovim konceptom lahko Triglav naredi velik korak naprej v razvoju igre in s tem igralce postavi na višji nivo. Da je zadeva zahtevna, dokazuje analiza, da smo praktično vse gole v tej sezoni dobili iz protinapadov. Naslednja okoliščina slabših rezultatov je, da ni lahko pripravljati ekipe, ki se še med pripravami in prvenstvom veliko menja. Poleg tega se morajo v ekipi vzpostaviti hierarhija, ustrezna klima in odnosi, ustvariti se mora klapa, ki verjame v uspeh, si ga želi in temu podredi vse. Vse to pa so procesi, to ne gre čez noč. In še ko vse to nastane, ni garancije za uspeh. Prepričan sem, da gre formiranje letošnje ekipe na vseh teh nivojih v pravo smer, čeprav je bilo in je še vedno v ekipi prisotnih veliko težav, ampak ponavljam, za tiste, ki se spoznamo na te stvari, je to normalna in obvladljiva razvoja faza ekipe, če se le zadeva razvija v pravo smer," je dejal Misja.

Ne spreglejte