Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
24. 7. 2015,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Marcos Tavares

Petek, 24. 7. 2015, 14.26

8 let

Po dveh prespanih nočeh so Mariborčani dvignili glave

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek Mariborčani niso trenirali, po petkovem dopoldanskem treningu pa sta trener in kapetan slovenskih prvakov, ki so se nepričakovano hitro poslovili od Evrope, stopila pred novinarje.

"Počutimo se podobno, kot smo se takoj po tekmi. Zdaj se bomo osredotočili na slovensko prvenstvo in z dvignjenimi glavami šli naprej. Lahko smo ponosni na to, kar smo dosegli v prejšnjih letih. V športu so vzponi in padci. Veliki so tisti, ki se znajo hitro pobrati. Verjamem, da se bomo," je dva dni po izpadu v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov – Mariborčani so v sredo v Astani izgubili z 1:3 in zapravili prednost s prve tekme 1:0 – povedal njihov trener Ante Šimundža.

Mnogo je bilo govoric, da se bo moral po velikem spodrsljaju posloviti od klopi Maribora, a po informacijah, ki prihajajo iz Ljudskega vrta, se to ne bo zgodilo. Zlatko Zahović ima še vedno zaupanje v njegovo delo. "Pogovorili smo se z igralci in športnim direktorjem. Z njegove strani je bilo vse zelo pozitivno. Veličina klubov se vidi v težkih trenutkih. Zdaj se bomo pač povsem usmerili v slovensko ligo. Popolna koncentracija na vsako naslednjo tekmo, tako kot do zdaj," je sporočil Šimundža in pohvalil odziv svojih varovancev.

Igralci so se odlično odzvali

"Glede na to, kako so se odzvali takoj po tekmi, in glede na to, kako so bili videti na treningu, sem lahko zelo zadovoljen. Moji igralci so zelo motivirani," je še povedal trener Maribora, ki ga že v soboto čaka nov zahteven preizkus. V derbiju drugega prvenstvenega kroga bo gostoval v Domžalah.

"Ta tekma je zelo pomembna, tako kot je vsaka naslednja. Mi vedno gledamo tako. Ne glede na to, kdo stoji na nasprotni strani, je za nas naslednja tekma vedno najpomembnejša," je ponovil že večkrat izrečene besede.

"Življenje gre naprej," sporoča kapetan

Potem je pred novinarske mikrofone stopil tudi kapetan vijoličastih. "Smo zelo razočarani, a je vsak dan bolje. Zdaj moramo zbistriti misli in se zbrati za naslednje preizkušnje. Življenje gre naprej. Maribor je prvak in želimo si, da bi to tudi ostal. Zdaj moramo narediti vse, da pokažemo svojo kakovost in spet osvojimo naslov. Da se bomo prihodnje leto spet potegovali za ligo prvakov in se vanjo tudi uvrstili. Če ne to, pa vsaj v evropsko ligo," je sporočil Marcos Tavares.

"Po vrnitvi iz Kazahstana smo imeli sestanek s trenerjem in športnim direktorjem. Pogovor je minil v zelo pozitivnem tonu. Vse z namenom, da bomo v prihodnosti boljši. Že v soboto, ko nas čaka tekma v Domžalah. Popraviti moramo predvsem glave in miselnost. Moramo biti zelo močni. Mislim, da s tem ne bo težav. V Mariboru sem že sedem let in pol. V tem času je bilo veliko vzponov, a tudi padcev. Po njih smo se znali pobrati," je povedal ljubljenec mariborskih navijačev.

Pred prvenstvenim derbijem, ki je pred njim, je optimist. "To je tekma, ki nam lahko povrne samozavest. Naredili bomo vse, da zmagamo. Če nam bo uspelo, bomo naredili velik korak naprej. S soigralci smo zelo motivirani. Vemo, da bomo morali dati vse od sebe, da nam uspe. Čaka nas boj. Smo optimisti," je še sporočil najboljši strelec v zgodovini Maribora, ki še čaka na prvi gol v tej sezoni. Ga bo dočakal že v soboto zvečer v Domžalah?

Ne spreglejte