Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2008,
17.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 5. 2008, 17.41

8 let, 5 mesecev

Plut: Tokrat lahko pokažemo svoje znanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra se bodo v zadnjem, 36. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili z Nafto. Pred gostovanjem v Lendavi je Vito Plut spregovoril ...

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so na zadnjem srečanju na Bonifiki vknjižili poln izkupiček, hkrati pa so ob pravi kanonadi zadetkov uživali tudi gledalci.

"Oboji smo igrali dobro, prav tako je bilo na obeh straneh veliko zadetkov. Imeli so dve enajstmetrovki, po vodstvu 2:1 so nasprotniki povedli s 3:2 … Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče in zmagali … Igrali pa smo napadalno in prikazali dober nogomet," je črto nad dogajanjem v predzadnjem krogu za Sportal potegnil Vito Plut.

Eni sproščeno, drugi pod pritiskom

Državne podprvake pa zadnje dejanje na prvoligaških zelenicah čaka na severovzhodnem koncu Slovenije, kjer se bodo Koprčani pomerili z lendavsko Nafto. Kljub temu, da je v taboru "kanarčkov" tako rekoč že vse odločeno, pa Koprčani v Lendavo ne bodo odpotovali zgolj na dvodnevni izlet …"Res je … Čeprav je že vse odločeno, bomo šli po novo zmago. Sami bomo sproščeni, potem ko bodo Lendavčani pod velikim pritiskom, saj se borijo za obstanek … Vsekakor bodo morali svoje še dokazati na igrišču," je bil samozavesten strelec sedmih zadetkov v letošnjem prvenstvu, ki bi v taboru "modro-belih", katerim je zmaga v izogib devetemu mestu sila pomembna, izpostavil zgolj …"Trenevskega."

Motivacija obstaja

Sicer pa sta se ekipi v letošnji sezoni srečali trikrat. V 9. krogu so na Bonifiki dvakratni pokalni prvaki gostom oddali točko, med strelce pa sta se vpisala 19-letni Plut in Mate Eterović. V 18. krogu so v lendavskem Športnem parku domačini na krilih Eterovića in Jerneja Repine bili premočni za "rumeno-modre". Slednji pa so bili za Lendavčane vnovič usodni v 27. krogu, ko so na Obali slavili s 3:1. Potem ko sta za domačine mrežo zatresla Darko Djukič in Amer Jukan dvakrat, je častni zadetek za goste dosegel Viktor Trenevski. Komu se bo sreča nasmehnila tokrat?

Potem ko si je drugouvrščena koprska zasedba že pred kratkim priigrala evropsko vozovnico in je zato prisotno sproščeno vzdušje, obstaja, vsaj po besedah občasnega mladega reprezentanta do 21 let, tudi motivacija. "Motivacija je vsekakor še prisotna, le na treningu ni (več) take napetosti in je vse nekoliko bolj sproščeno. Zdaj lahko namreč, ravno zaradi omenjene sproščenosti, pokažemo svoje znanje," je pogovor odločno zaključil mladi napadalec, ki ga pogodba s Koprom veže do leta 2011.

Brez Božiča in Ibejija

Prvi mož koprske stroke Vlado Badžim tokrat nima kartoniranih igralcev.

Potem ko se po odsluženi kazni rumenih kartonov v minulem krogu vrača strelec osmih zadetkov, Djukič, pa v ekipi tokrat ne bo poškodovanega Sundayja Chibuikeja Ibejija. V moštvu pa prav tako ne bo že dlje časa poškodovanega Roka Božiča.

Ne spreglejte