Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
14.26

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michel Platini

Sreda, 16. 12. 2015, 14.26

7 let, 11 mesecev

Platini bo bojkotiral zaslišanje pred Fifino etično komisijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi mož evropskega nogometa Michel Platini se ne bo udeležil petkovega zaslišanja pred etično komisijo Mednarodne nogometne zveze v Zürichu, so za AFP povedali Platinijevi pravni zastopniki.

Šef Uefe se je namreč odločil za bojkot ter bo izpustil priložnost pojasniti svoje videnje spornega plačila, ki ga je dobil od prvega moža Fife.

Platini je prek svojih odvetnikov sporočil, da je "tiskovni predstavnik komisije medijem že izdal vsebino razsodbe ter s tem izničil pravno načelo domnevne nedolžnosti". Čeprav to iz vsebine Platinijevega protesta ni razvidno, pa je prvega moža Uefe, krovne nogometne zveze na stari celini, očitno zbodla izjava tiskovnega predstavnika Fifine etične komisije Andreasa Bantela za francoski športni časnik L'Equipe, češ da bo Platini iz nogometa odstranjen za več let.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze bo v začetku prihodnjega tedna po napovedih predstavila sklepne ugotovitve v preiskavi, ali sta prva moža svetovnega in evropskega nogometa Sepp Blatter in Michel Platini s spornim denarnim tokom prekršila pravila.

Blatterja je Fifina etična komisija oktobra suspendirala za 90 dni zaradi sumljivega izplačila dveh milijonov švicarskih frankov v letu 2011 devetnajst let mlajšemu zdajšnjemu predsedniku Uefe Platiniju, ki je prav tako suspendiran.

Ali bosta komisijo prepričala o svoji nedolžnosti?

Milijonsko plačilo je sprožilo pomisleke, ker zanj ne obstaja nikakršna dokumentacija. Vzbudil se je sum, da bi lahko šlo za zakulisno trgovanje z glasovi. Denar je bil Platiniju izplačan na podlagi ustnega dogovora med obema, kot sta oba zatrdila, za Platinijevo delo, ki ga je opravil, ko je bil še Blatterjev svetovalec.

Ali bosta komisijo prepričala o svoji nedolžnosti, da s tem dejanjem nista bila v navzkrižju interesov, bo znano že 21. decembra, ko bo predvidoma znana končna odločitev. Platini je sicer v večjih škripcih kot Blatter, saj se želi na februarskih volitvah potegovati za mesto Blatterjevega naslednika na položaju prvega moža svetovnega nogometa. Blatter pa se je odločil, da se bo po skoraj 18 letih poslovil z mesta predsednika Fife.

Ne spreglejte