Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
20. 9. 2008,
11.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 20. 9. 2008, 11.25

8 let, 5 mesecev

Pinni: Točke bodo štele dvojno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Primorje bo danes v 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostovalo pri HiT Gorici. Trener Pavel Pinni si iz severnoprimorskega derbija želi vsaj točko.

Primorje prvenstvene ni igralo tekme že 20 dni. Nazadnje se je 30. avgusta pomerilo proti Mariboru in remiziralo s 3:3. Nato je sledil reprezentančni premor, minuli konec tedna pa je tekma proti Dravi odpadla zaradi premočne burje, ki je pihala v Ajdovščini. Zdaj bodo rdeče-črni prekinili premor in se v severnoprimorskem derbiju pomerili proti HiT Gorici. ''Čaka nas zelo težka in zahtevna tekma. Zagotovo bo razplet zelo tesen in zanimiv. Verjamem, da se bomo po koncu vsi skupaj veselili uspeha. Ali bo to zmaga ali remi, ne vem. Zadovoljen bi bil tudi s točko, seveda pa bomo štartali na vse tri. Igranje na 'nulo' se nikoli ne izplača. Imamo kakovostno moštvo in verjamemo v svoje sposobnosti. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh in skušali ostati neporaženi,'' pred tekmo pravi trener Pavel Pinni, za katerega bo tekma proti Gorici posebnega značaja.

Znano je namreč, da je strateg iz Vrtojbe z Goričani pred časom osvojil tri zaporedne naslove slovenskega prvaka. ''Seveda so spomini na obdobje, ki sem ga preživel v Novi Gorici, zelo lepi, a od preteklosti se ne živi. Tisti časi so že zdavnaj za mano, se pa rad spomnim vseh uspehov, ki smo jih dosegli. Zdaj je ekipa Gorice spremenjena. Zgodba je povsem drugačna,'' je povedal trener, ki je bil pred dvema letoma med kandidati za selektorja članske izbrane vrste.

O svojem nekdanjem klubu ima visoko mnenje. ''Res je, da so v tej sezoni v domačem prvenstvu za zdaj v krizi, toda to še zdaleč ne pomeni, da ne gre za kakovostno ekipo. Gorica je dobro moštvo, kar bo, v to sem skorajda prepričan, dokazala že v tej sezoni. Zdaj bo igrala doma, zato bo vsekakor skušala osvojiti vse tri točke, toda mi bomo skušali narediti vse, da ji ne uspe. Gre za derbi, zato točke štejejo dvojno. Ne smemo izgubiti,'' je še povedal Pinni, ki tokrat ne bo mogel računati na usluge kaznovanega Daliborja Teinovića.

Ne spreglejte