Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
22.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladimir Petković NK Maribor NK Maribor

Sreda, 3. 10. 2012, 22.33

8 let

Petković: Proti Mariboru ne bo lahko, igrali bomo z najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po besedah trenerja Lazia, Vladimirja Petković, bodo Rimljani proti Mariboru v ligi Europa igrali s trenutno najmočnejšo postavo. Ob tem imajo vsaj javno precejšnje spoštovanje do slovenskega prvaka.

Po remiju v Londonu proti Tottenhamu, predvsem pa po prepričljivi zmagi Maribora proti Panathinaikosu v prvem krogu so v taboru Lazia še posebej previdni. Seveda jim je poznan tudi pogled na lestvico in igre vijoličnih v slovenskem prvenstvu.

Ker italijanski klubi že nekaj časa precej več pozornosti namenjajo le ligi prvakov in svojemu prvenstvu, je liga Europa za njih precej zapostavljena. Vendar pri Laziu naj bi proti Mariboru zaigrali vsi najboljši igralci, ki so trenutno na razpolago trenerju Vladimirju Petkoviću. Na povratnem obračunu za preboj v skupinski del so namreč proti Muri igrali predvsem rezervisti. "Ne bo lahka tekma. Na enak načim je treba igrati v Serie A in v Evropi. Neumno bi bilo rotirati ekipo v tekmovanju, ki smo si ga priborili v minuli sezoni. Za marsikoga bo igranje s prvokategorniki tveganje, vendar tega se zavedamo. Svoje odločitve vedno sprejemam pazljivo," poudarja 49-letni strateg iz Bosne in Hercegovine.

Na drugi strani si seveda Mariborčani lahko privoščijo, da nekatere tekme v domačem prvenstvu igrajo z igralci, ki niso v prvem planu, kar pa Lazio v zahtevni Serie A ne počne. Po šestih krogih se nahaja na solidnem četrtem mestu, z istim številom točk kot tretji Inter. "Seveda smo utrujeni, to je normalno, vendar nismo edini. Ekipa v teh renutkih potrebuje karakter. Miselnost je v tem obdobju ključnega pomena," je dejal, zanimivo, nekdanji nogometaš Kopra, ki je večji del dosedanje trenerske kariere prebil v Švici.

Za Lazio je to ena ključnih tekem v skupinskem delu, saj njegovi vročekrvni navijači pričakujejo zmago proti Mariborčanom.

Ne spreglejte