Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 12. 2011,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Florentino Perez Jose Mourinho Real Madrid

Četrtek, 15. 12. 2011, 12.29

8 let

Perez: Prihod Mourinha je moja najboljša poteza

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po porazu z Barcelono je bil Jose Mourinho deležen podpore klubskega predsednika. Florentino Perez je z njegovim delom zelo zadovoljen, kar je podkrepil z izjavo, da je njegova najboljša naložba.

Ko so ''beli baletniki'' v soboto prekinili zmagovalni ritem in pred domačim občinstvom priznali premoč gostom iz Barcelone, se je v španski prestolnici pričakoval plaz kritik. Slednjih pa ni bilo kaj dosti. Tudi po zaslugi predsednika madridskega velekluba, ki je le nekaj minut po mučnem porazu stopil v bran nogometašem, še bolj pa njihovemu trenerju Joseju Mourinhu. ''Ko sem podpisal pogodbo z Mourinhom, je bila to moja najboljša poteza, odkar sem predsednik Reala. Njegove kakovosti niso sporne, poleg tega pa nikdar ne obupa in se ne ustraši nobenega izziva. V tem letu smo pod njegovim vodstvom pokazali ogromen napredek,'' je Florentino Perez pohvalil prispevek portugalskega stratega, ki si prizadeva, da bi Real po dolgih letih čakanja spravil na španski, pa tudi evropski prestol. V minuli sezoni je ostal v globoki senci katalonskega tekmeca, a je predsednik vseeno zadovoljen z doseženim: ''Bili smo drugi v prvenstvu, a tudi dosegli največ zadetkov. V ligi prvakov smo se po osmih letih končno uvrstili v polfinale. Cristiano Ronaldo je osvojil zlati nogometni čevelj (nagrada za najboljšega strelca v evropskih ligah), dal največ zadetkov v zgodovini španskega prvenstva, Iker Cassilas je prejel zlato rokavico (nagrada za najboljšega vratarja SP 2010), Jose Mourinho pa je bil v glasovanju Fife izbran za trenerja leta,'' je našteval dosežke, s katerimi so posamezniki Reala resda izstopali, kot ekipa pa osvojili le eno lovoriko. Pokalno. ''Ne smemo pozabiti na pokalni naslov, ki je najbolj pomemben. V tem letu se je zgodilo veliko lepih stvari. Dobili smo 15 tekem zapored, izenačili klubski rekord, skupinski del lige prvakov pa končali kot najboljši, pri tem pa imeli razliko v zadetkih kar +17,'' se je vseno pohvalil Perez.

Madridski Real lahko koledarsko leto v španskem prvenstvu zaključi na prvem mestu. Če bo v soboto v gosteh ugnal Sevillo, si bo pred Barcelono znova priigral lepo prednost (tri točke). ''Če se bo to zgodilo, bomo lahko med božičnimi prazniki povsem pozabili na poraz z Barcelono. Katalonce moramo izbrisati iz spomina vse do aprila. V zadnjih 17 nastopih smo zmagali šestnajstkrat. Kdo lahko potem govori o krizi?,'' se je vprašal predsednik klubskega rekorderja po številu evropskih naslovov. V svojih vitrinah jih ima devet. Za okroglega desetega bo potrebno pokazati še malce več. Morda tudi preskočiti oviro, na kateri se je Real v zadnjih letih redno spotikal. Govor je seveda o Barceloni ...

Ne spreglejte