Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2016,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pep Guardiola Bayern

Sobota, 6. 2. 2016, 8.14

8 let

Pep Guardiola slikovit: Sem kot ženska, lahko delam več stvari hkrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Katalonski nogometni strateg Pep Guardiola je nenehno v središču pozornosti. Bodisi zaradi Bayerna, ki ga trenutno vodi, ali zaradi kluba, ki ga bo vodil, to pa je Manchester City.

Ugibanj je bilo ta teden konec, namigi, ki so nekdanjega stratega Barcelone selil na Otok, pa so bili pravilni. Pep Guardiola bo trenersko pot po juniju, ko se bo nehala njegova bavarska zgodba, nadaljeval v Manchestru, kjer pri Cityju pričakujejo in upajo, da bodo tudi z njegovo pomočjo (in neomejenimi denarnimi vložki lastnikov) prevzeli primat mestnega tekmeca Uniteda.

Guardiola je v petek prvič po objavi novice o bodoči selitvi spregovoril za nemške medije. Zavrnil je očitke, da bo zdaj, ko se ve za njegovo novo, neuradno tudi precej dobro plačano službo pri Cityju, popustil pri vodenju Bayerna.

"Vem, da je čudno ..."

"Sem kot ženska, lahko počnem veliko stvari naenkrat," je dejal Guardiola. Pri tem je imel v mislih svojo dvojno vlogo, v Nemčiji mora Bayern pripeljati do čim več lovorik, obenem pa mora že razmišljati, koga bi rad imel v svoji bodoči ekipi. Nato je še malo zbodel svoje sedanje delodajalce: "Vem, da je malo čudno, da pri Bayernu nekdo sam konča delo. Ampak na delo s to ekipo bom ostal osredotočen do konca," je še dejal in potem, preden je pogovor preusmeril na druge teme - Bayern danes čaka obračun v bundesligi s četrtim Bayerjem iz Leverkusna - še poudaril, da so v klubu za njegov odhod vedeli že mesec dni, pogovarjali pa so se o tej možnosti že od konca lanske sezone.

Guardiola je decembra sporočil, da ne bo več podaljšal pogodbe, v Münchnu bo tako delal tri leta, že takrat pa je jasno izrazil željo, da bi se preselil v Anglijo.

Ne spreglejte