Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 7. 2008,
22.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 7. 2008, 22.09

8 let, 5 mesecev

Pavlovič pokopal ''svoje'' Velenjčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 2. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili z Mariborom z 1:2 (1:0). Zmagoviti zadetek za goste je dosegel Zoran Pavlovič.

Velenjski nogometaši so doživeli že drugi zaporedni poraz, v dvoboju s favoriziranimi Mariborčani pa so pokazali dva različna obraza.

V prvem polčasu so povratniki v prvoligaško druščino igrali zelo dobro in bili povsem enakovredni gostom iz štajerske prestolnice, v drugem pa so jim pošle moči, kar so gosti s pridom izkoristili in po zaslugi ideologa igre, sicer Velenjčana Zorana Pavloviča, osvojili vse tri točke.

Junuzović v polno

Mariborčani so v prvem delu imeli terensko pobudo, predvsem izrazita je bila od 20. do 30. minute, ko je Popovič zapravil dve lepi priložnosti.

V 31. minuti so privrženci domačega moštva eksplodirali: Mujanovič je poslal oster predložek v tekmečev kazenski prostor, na pravem mestu pa se je znašel Junuzović in z lepim lob strelom premagal gostujočega čuvaja mreže Pridigarja. Tik pred odhodom na odmor se je domači zasedbi ponudila priložnost za prepričljivejše vodstvo, po podaji Grbiča pa je bil Mujanovič za malenkost prekratek.

Preobrat Mariborčanov

V drugem polčasu so Mariborčani prevzeli pobudo, že v 53. minuti pa je Tavarez izkoristil podajo prodornega Filekoviča in izenačil na 1:1.

Le dvanajst minut kasneje se je Tavares izkazal z lepo in nesebično podajo do Pavloviča, ideolog mariborske igre pa je z lepim strelom s 14 metrov povišal na 2:1. V nadaljevanju je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, Bunderla pa je zamudil lepo priložnost za povišanje na 3:1. V sodnikovem podaljšku si je Lunder prislužil rdeč karton po prekršku nad Grbičem.


Utrinka s tekme:


Ne spreglejte