Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2011,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milan Osterc

Sreda, 26. 10. 2011, 17.11

8 let

Osterc: Verjetno je to zadnja sezona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaš Milan Osterc, ki je v sezoni 2009/10 osvojil naslov kralja strelcev, je postavil nov mejnik v karieri. S "hat-trickom" proti Nafti je dosegel več kot sto golov v slovenskem prvenstvu.

Potem ko se je v soboto klubu Top 100 z golom proti HiT Gorici pridružil Damir Pekič, je po njegovih sledeh v nedeljo šel še Milan Osterc, ki je briljiral s "hat-trickom" proti Nafti in dosegel že 102. gol na slovenski prvoligaški sceni: "To je en mejnik in eno zadovoljstvo ne glede na ligo, v kateri igram. Menim, da je to kar velik dosežek," je uvodoma za Sportal o prestopu čez magično mejo dejal glavni akter omenjene zgodbe.

Usodni, seveda v pozitivni smeri, je bil torej 262. nastop, ko je Osterc povsem zasenčil lendavsko druščino in dosegel nov, vsekakor zavidljiv dosežek v svoji bogati karieri. Je ta uspeh pričakoval že prej v tej sezoni? "Glede na preteklo sezono sem letos pričakoval, da se bo to zgodilo prej. Toda okoliščine, v katerih se je letos znašel klub, in moja forma nista bila taka, kot bi si želel, zato se je to zgodilo nekoliko pozneje. Ampak kljub vsemu sem z doseženim zadovoljen."

Po kralju strelcev postavil nov mejnik

Izkušeni nogometaš, ki je v karieri v elitni slovenski druščini poleg Luke Koper branil še barve Beltincev, Olimpije in HiT Gorice, je tudi najboljši strelec med še aktivnimi nogometaši, kjer mu z dvema goloma zaostanka gleda v hrbet napadalec Domžal, Pekič. "Damir Pekič se nahaja za mano, moj cilj letos pa je, da pridem na drugo mesto v skupni lestvici strelcev. To pomeni, da dosežem 109 ali več golov," je pripovedoval Osterc, ki je v tej sezoni dosegel pet zadetkov, do konca sezone pa si želi … "Doslej sem v tej sezoni dosegel malo zadetkov, toda kaj hitro se lahko dvigneš na lestvici. Pomembno je, da dvignem strelsko formo, prav tako pa se mora dvigniti ekipa. Če bo do tega prišlo, upam seveda, da bo, potem se ne bojim za zadetke."

Šestintridesetletni igralec doma iz Prlekije se poleg bogatih mednarodnih izkušenj lahko pohvali tudi z dejstvom, da je v sezoni 2009/10 bil kralj strelcev na slovenski prvoligaški sceni s 23 zadetki. Katero priznanje mu več pomeni? "Oboje mi pomeni veliko. Pred dvema sezonama sem prvič postal najboljši strelec v slovenskem prvenstvu, ta mejnik pa je spet povsem nekaj drugega," je bil odkrit igralec, ki je v dresu slovenske članske reprezentance na 44 nastopih zabil osemkrat.

Prihodnost? Bomo videli …

Osterca, ki je bil tudi član "zlate generacije", kljub svoji skromnosti pa se lahko pohvali z nastopi na evropskem in svetovnem prvenstvu s slovensko izbrano vrsto, pogodba s Koprčani veže do konca te sezone. Kaj sledi zatem? "Igrati nameravam do konca sezone, potem pa bomo videli. Vse bo odvisno od tega, kako mi bo služilo zdravje, fizična pripravljenost, v kakšni formi bom, kako se bom sploh počutil, in ali bom še našel motiv …" je o svoji še nejasni prihodnosti razkril prleški napadalec, ki si zaenkrat želi zgolj: "Osebno se želim uvrstiti na drugo mesto na strelski skupni lestvici. Kar se tiče klubskih ciljev, pa je naš cilj pokal. V prvenstvu, kjer moramo dvigniti raven igre, že preveč zaostajamo za Mariborom in Olimpijo, zato se s pozitivnim nizom lahko približamo tretjemu mestu," je obširen pogovor za Sportal zaključil Milan.

Ali se bo "Jagodi" po koncu te sezone uspelo prebiti na drugo mesto za Štefanom Škaperjem, ki se lahko pohvali s 130 goli, in na lestvici prehiteti Klitona Bozga (109 zadetkov) in Ermina Rakoviča (108 zadetkov), pa bo bržkone pokazal čas … Želimo mu seveda vse najboljše …

Ne spreglejte