Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.05

8 let, 1 mesec

Osterc prvo ime v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 10. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Hitu Gorici z 2:3 (0:1).

Kljub temu, da so Novogoričani minuli konec tedna z zmago v Ivančni Gorici prekinili negativno serijo porazov, je le malokdo računal, da bi izbranci Darka Milaniča lahko presenetili v Domžalah. Toda zgodilo se je prav to, kot prerojen pa je bil tudi dvakratni strelec Osterc, ki je tudi glavni krivec za drugi poraz Domžal. Ta je nogometaše Slaviše Stojanoviča pahnil na tretje mesto v ligi, točko pred njimi so Koprčani in Celjani. Na drugi strani so se modro-beli po dolgem času prebili v zgornjo polovico prvenstvene lestvice, saj so trenutno četrti.

Prvi polčas v športnem parku je postregel s kar dinamično igro in številnimi lepimi priložnostmi, predvsem na domači strani. Že v 13. minuti je izjemno priložnost zapravil Ljubijankič. Ta se je po napaki goriškega branilca Leranta znašel pred Pirihom, a se je slednji ob diagonalnem strelu domžalskega napadalca izkazal in preprečil vodstvo. Isti igralec je v 25. minuti prodrl v kazenski prostor, kjer ga je z roko zaustavil in podrl Šuler. Kljub očitnemu prekršku - čeprav je Ljubijankič nekoliko (pre)hitro padel - je sodnikova piščalka ostala nema.

Novo priložnost za gostitelje je v 30. minuti zapravil Žeželj, ko se je po njegovem strelu z roba kazenskega prostora spet izkazal Pirih. Tri minute zatem je Grabič zatresel le zunanji del mreže novogoriških vrat, vse zgrešene priložnosti domačinov pa je v 45. minuti kaznoval Osterc. Gosti so bili sicer večino polčasa nenevarni. Omeniti velja predvsem strele Djukiča (14.), Osterca (23.) in Nebojše Kovačeviča (35.), ki pa niso spremenili začetnega izida. Zato pa je nekdanji slovenski reprezentant zadel v 45. minuti. Nebojša Kovačevič je podal v prazen prostor, kamor sta stekla domžalski vratar Nemec in Osterc. Spretnejši in hitrejši je bil Osterc in Goričanom priigral vodstvo.

Igralce je v drugem polčasu še bolj kot v prvem močil dež. To je sprva bolje delovalo na Domžalčane, saj so že v 52. minuti izenačili. Kršič je v svojem kazenskem prostoru padel, ob tem pa naj bi se žoge dotaknil z roko. Glavni sodnik Bohinc je tokrat zapiskal in pokazal na belo točko. Sumljivo enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Zahora. Že tri minute zatem je imel novo lepo priložnost Žeželj, ki je že preigral vratarja Piriha, a potem mu z desne strani ni uspelo žoge potisniti v mrežo.

Zato pa je v 56. minuti zadel Ljubijankič. Ob neodločni obrambi Gorice je do žoge prišel pred golom Gorice in brez težav zadel ter tako postal najboljši strelec Domžal v zgodovini. Toda veselje domačinov ni trajalo dolgo, saj je že v naslednjem napadu Osterc v sredini našel - od domžalske obrambe povsem pozabljenega - Demiroviča, ki je zabil žogo pod prečko. Domžale so bile v naslednjih minutah boljši tekmec in celo še enkrat zatresle mrežo gostov, toda iz prepovedanega položaja. Kljub vsemu pa so spet povedli Goričani, ko je Osterc v sprintu pobegnil domači obrambi in na koncu ukanil še Nemca. Ta zadetek je bil kljub nekaterim poskusom Domžalčanov tudi zadnji na tekmi, tako da so se nepričakovane zmage veselili Primorci.

Ne spreglejte