Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 6. 2015,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andraž Kirm slovenska nogometna reprezentanca Anglija

Sreda, 10. 6. 2015, 12.21

8 let

Ostal brez počitnic: v nedeljo z Anglijo, v ponedeljek že na Cipru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na spektakel z Anglijo. Andraž Kirm, eden od najbolj izkušenih članov Katančeve čete, je razkril svoj pogled na zvenečega tekmeca in igranje na Cipru.

Ljubljančan uživa na Cipru, kjer brani barve Omonie Nikozija. Čeprav ni osvojil lovorike, je zadovoljen, da si je njegova ekipa zagotovila nastop v Evropi in se od navijačev poslovila z dvignjeno glavo.

Na Ciper se bo vrnil takoj po tekmi z Anglijo. Njegovi soigralci so že začeli priprave na novo sezono. Tako kratek poletni dopust je imel le še takrat, ko je branil barve poljske Wisle in je lahko po koncu sezone računal le na petdnevne počitnice, nato pa se je zaradi kvalifikacij za ligo prvakov že vrnil v Krakov.

''Sem pa imel takrat daljše zimske počitnice, o tem pa lahko na Cipru le sanjam,'' se je kislo nasmehnil izkušeni reprezentant, ki pa se rad vrača v Nikozijo, kjer so prijetni pogoji tako za igranje nogometa in življenje.

Ciprska prva liga je močna

Andražu je všeč tudi liga, ki se pri nekaterih še vedno deležna podcenjevanja, čeprav so ciprski prvaki že večkrat nastopili v ligi prvakov. ''Liga je močna. Tudi letos smo se praktično štiri ekipe bojevale za prvaka, na koncu je APOEL osvojil obe, kar za nas ni najbolj ugodno, ker je velik mestni tekmec, a smo vseeno zadovoljni, saj smo izpolnili cilj in se uvrstili v Evropo,'' je povedal Kirm.

Da je na priprave na srečanje z Anglijo prispel tako dobre volje, so poskrbeli tudi številni spomladanski zadetki in podaje, s katerimi je obogatil svojo statistiko in dokazal trenerju, da je bil vreden nakupa. ''Lani sem se ekipi priključil nekoliko pozneje, nato pa kar hitro znašel in sem zadovoljen.''

V Stožicah bi se rad počutil bolj domače

Na Cipru se je prepričal, da je ogromno nogometnih zaljubljencev ''norih'' na angleške zvezdnike in njihove najboljše klube. ''So kar fanatiki, angleški klubski nogomet pa se spremlja skoraj toliko kot grški,'' je pojasnil nekdanji nogometaš Domžal, ki se rad vrača v rojstno mesto.

Nekoliko manj je zadovoljen s podporo, ki jo je Katančeva četa deležna na tekmah v Ljubljani. ''V reprezentanci nas je veliko Ljubljančanov, ki bi se radi v Stožicah počutili bolj domače. Vsaj tako, kot se je prejšnja generacija za Bežigradom. Navijači so nam ostali še nekaj dolžni, proti Angliji pa imajo priložnost, da nam vrnejo in preglasijo njene navijače,'' je prepričan, da bo okrog tri tisoč angleških navijačev naletelo na glasno pesem slovenskih privržencev, ki bodo poskušali svoje junake ponesti do presenečenja.

Angleži morda ne bodo zaigrali s polno močjo

Slovenska izbrana vrsta je odigrala tri tekme s tremi levi in vse tri izgubila. Bo šlo v četrto rado? ''Igramo doma in se ne bomo kar tako predali. Vsaka točka nam veliko pomeni. Angleži morda ne bodo zaigrali stoodstotno kot v prejšnjih krogih, ker imajo že toliko točk in nekoliko spremenjeno ekipo, a bodo vseeno poskušali zmagati. Iskali bomo svoje priložnosti, moramo pa si več upati v napadu ter biti bolj agresivni,'' je obljubil, da bo skupaj s soigralci dal vse od sebe in poskušal čim večkrat prodreti po levi strani.

K morebitnemu uspehu Slovenije, ki se je po Kirmovih besedah nekaj naučila iz prejšnjih porazov, bi lahko pomagala predvidljivost igre angleške reprezentance. "V primerjavi s kakšnimi Španci so precej predvidljivi, saj ne menjajo igralnega sloga. Veš, kaj lahko pričakuješ od njih, a so tudi igralci svetovnega kova, ki lahko v vsakem trenutku odločijo tekmo,'' je ocenil vodilno reprezentanco kvalifikacijske skupine, v kateri bi Slovenijo na evropsko prvenstvo leta 2016 neposredno vodilo že najmanj drugo mesto.

Ne spreglejte